Çerkezköy'ün iki sorunu var

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, makamında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 31.05.2015 17:33:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’ün bir kez daha su taşkınları ile manşetlere çıktığına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlçemizin iki sorunu var. Birincisi dere ıslahları, ikincisi de dere yataklarındaki yapılaşmalar. Çorlu ve Pınarça derelerinin ıslahı konusunda çalışmalar sürüyor. Derelerin ıslahı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen, Çerkezköy Belediyesi olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

DERE YATAĞINA İMAR İZNİ VERİLMİŞ

 

Başkan Vahap Akay açıklamalarını şöyle sürdürdü. “Bugün ilçemizde her yağışta sular altında kalan yerler, bundan 40 yıl öncesine kadar aktif olan dere yatağı üzerine inşa edilmiş yerlerdir. Narin’den başlayıp, küçük sanayiye kadar uzanan bu dere yatağına geçmişte nasıl imar izni verildiğini bilmiyorum. Fakat bu bölgede yapılan yapılaşmalar yüzünden su taşkınları ile karşı karşıya geliyoruz.”  

 

FELAKETE TANIKLIK ETTİLER

 

Geçmişe yönelik konuşmanın kimseye faydası olmadığına vurgu yapan Başkan Akay, “Bugün bizlerin çözüm konuşması gerekiyor. Sel felaketinin yaşandığı gün TESKİ Müdürü Şafak Başa ve TESKİ yetkilileri bir açılış için Çerkezköy’e gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da buradaydı. Kendileri yaşanan felakete bizzat tanıklık ettiler. Hemen harekete geçerek bahse konu dere yatağı bölgesine ilave yeni bir su hattı çekilmesi için proje çalışmalarına başladılar” dedi.  

 

FELAKET KAÇINILMAZ OLDU

 

Yağmur sularının, yapılacak yeni su hattı ile Çorlu Deresi’ne taşınacağını belirten Vahap Akay, “Son yaşanan yağışlar, uzun yıllardır gördüğümüz en etkili yağışlardan biriydi. Kısa sürede çok yoğun bir yağış meydana geldi. Bölgedeki altyapı bu yoğunluğu kaldıramadığı için de felaket kaçınılmaz oldu” dedi.  

 

ORTADA BİR REZİLLİK VAR

 

Sel felaketinin ardından ulusal basında çıkan bazı haberlere gösterdiği tepkilerin yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Akay, “Ben yerel basınımıza kesinlikle bu konuda tepki göstermedim. Ortada bir rezillik var doğru. Basın da bunu elbette yazacak. Onlar neyin ne olduğunu biliyor. Benim tepkim, Çerkezköy’ü tanımayan geçmişini bilmeyen bu hükümet yanlısı ulusal basının taraflı haberlerineydi. Hükümet yanlısı bir ulusal kanalda ‘Yine CHP’li Belediye yine Rezillik’ başlığıyla haber yapılmış. Geçmişle ilgili konuşmanın faydası yok ama galiba bu arkadaşlar Çerkezköy’ün 10 yıl boyunca AK Parti belediyecilik anlayışı ile yönetildiğinden habersiz. Dolayısıyla bizim tepkimiz yerel basınımıza değildi” dedi.      

 

BURASI HİÇ KONUŞULMUYOR

 

Çerkezköy’de hiç konuşulmayan bir dere hattı daha olduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallemizin içinden geçen dere yatağı da tıkanmalardan dolayı taşma noktasına gelmişti. Bunun yanı sıra bu dere yatağındaki bazı sızıntılardan dolayı yayılan pis koku da halkı rahatsız ediyor. Dolayısıyla bu deremizin de ıslah edilmesi gerekmektedir. Fakat en büyük sorun Çorlu ve Pınarça derelerinde yaşandığı için burası geri planda kaldı” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ