Başkan yeniden Akyazı

Tekirdağ'daki dernek binasında yapılan Olağan Genel Kurulda gazeteci Şaban Kardeş ile mevcut başkan Naci Akyazı yarıştı. Genel Kurulda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca divan başka

GÜNDEM 31.05.2015 17:31:00 0
Başkan yeniden Akyazı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş’da seçimlerde hazır bulundu.

Genel Kurul görüşmelerine açan Divan Başkanı Karaca, derneğin faaliyet raporu, gelir-gider hesapları ve denetim raporunun okunmasını istedi. Genel Sekreter Nijat Ayvaz Divan’ın talebini yerine getirmek için kürsüye geldi ancak, okumak yerine bazı açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine Divan Başkan yardımcısı Hasan Erge, genel kurula yönelik bir açıklamada bulundu. Erge, yönetimin faaliyet raporu, gelir-gider hesapları ve denetim raporunu Divan’a sunamadığını ve bunu tutanaklarına geçirdiklerini belirtti. Yönetim, divana dernek defterlerini de ibra edemedi.

KAZANAN GAZETECİLER OLACAK

Dostluk içinde gerçekleyen seçimde konuşan Başkan adayı Şaban Kardeş, “Sonuç ne olursa olsun kazananın gazeteciler olacak. Bugün burada kazanan veya kaybeden Naci Akyazı olmayacak. Kazanan veya kaybeden Şaban Kardeş’de olmayacak. Kazanan gazeteciler olacak.”dedi. Başkan Naci Akyazı ise, son kez aday olduğunu belirtti.

AKYAZI YENİDEN BAŞKAN

Gazeteciler, yeni başkanı seçmek için yapılacak seçime yoğun ilgi gösterdi. Divan Başkanı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra katılımın yüksek olmasına dikkat çekti.  Karaca, “Rekor denilebilecek bir katılım var. Bugün gerçekleşen bu katılımın seçim sonrasında da birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğini inanıyorum.” dedi. 147 üyenin bulunduğu dernekte, Genel Kurul’a 132 üye gelerek oy kullandı.  Trakya Gazeteciler Birliği’nin mevcut Başkanı Naci Akyazı, yapılan seçim sonucunda, 57’ye karsı 75 oy alarak, yeniden bas?kan seçildi.

Sonuçların ardından değerlendirme yapan Akyazı, kendisine destek olan olmayan herkese teşekkür etti. Akyazı, “Benim için kazanmaktan çok bu derneğin bu kadar önem kazanması önemliydi. Bu derneği biz kurduk. 1997’den bu yana bu dernek için elimizden gelen ne varsa çalıştık yaptık. Bu dernek bugün çok önemli oldu. Bu dernek daha önemi olacak. Şaban Kardeş’i de kutluyorum” dedi.

Şaban Kardeş ise, yeni yönetime başarılar diledi. Kardeş, Tekirdağ’ın merkez ve ilçelerinde mahallelere koyulacak gazete satış noktaları ile gazete satışlarının artırılabilineceği önerisinde bulundu. Şaban Kardeş’e Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca’da destek verdi.  Karaca, “Şaban Bey’in önerisi çok güzel. Bunu biz Türkiye genelinde de yapabiliriz. Bu önerinin bizde Federasyon olarak takipçisi olacağız.”dedi.

Genel Kurul’a Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti il Başkanı Ahmet Akçay, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygün’de gelerek gazetecilerle sohbet etti.

Haber/Abdülhamit ALBEZ