Miniklerden yılsonu şenliği

Çerkezköy Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu'nda yılsonu etkinlikleri kapsamında minik öğrencilerin hazırladığı 'Çocuk şenliği' renkli görüntüler oluşturdu.

GÜNDEM 31.05.2015 17:21:00 0
Miniklerden yılsonu şenliği

Okulun bahçesinde düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Anaokulu Müdürü Hülya Altuntaş, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye çıkan Anaokulu Müdürü Hülya Altuntaş, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

OKUL ÖNCESİ YÜZDE 75’E ÇIKTI

 

Okul öncesi eğitimin önemine değinen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Eğitim çalışmalarımıza okul öncesi eğitime ağırlık vererek devam ediyoruz. Bundan kısa bir süre önce okul öncesi eğitim seferberliği başlattık. Başta Milli Eğitim Müdürümüz, Şube Müdürü ve Okul Müdürü arkadaşlarımız ile ilgili öğretmenlerimizle beraber yaptığımız toplantılar sonucunda, tabiki Sivil Toplum Kuruluşlarının ve basın mensuplarının desteğiyle de okul öncesindeki okullaşma oranımızı yüzde 71’den yüzde 75’e çıkardık. Çok kısa zamanda 208 tane yeni öğrenciyi okul öncesi okullarımıza kazandırdık. Biz eğitimde bir noktaya gelmek istiyorsak Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olmasını istiyorsak okul öncesi eğitimden başlayarak eğitimin her aşamasında hem fiziki hem de kalite olarak artırmalıyız” dedi.

 

HEDEF YÜZDE 90

 

Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulunda öğrenci kapasitenin tamamının dolu olduğu belirten Kubilay, “İdareci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu tempo ile gidersek inanıyorum ki önümüzde ki yılda Çerkezköy olarak hedeflediğimiz yüzde 90’ın üzerine çıkma amacına hep beraber ulaşacağız. Lütfen çocuklarımızı ana sınıflarımıza gönderelim. Bunların sonuçlarını ileride göreceksiniz.”diye konuştu.

 

MİNİKLERE ALKIŞ

 

Konuşmaların ardından minik öğrenciler, çeşitli şiirler okudular ve dans gösterisi sundular. İzleyenler ise bu gösterileri ayakta alkışladılar.

 

Haber/Gökhan TEKER