Öztrak selzedeleri ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, önceki gün Çerkezköy'e gelerek Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte sel nedeniyle zarar gören ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 29.05.2015 17:39:00 0
Öztrak selzedeleri ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, su taşkınlarından zarar gören ev ve iş yerlerini ziyaret etmek amacıyla Çerkezköy’e geldi. Faik Öztrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem ve Serdar Ürkmez ile çok sayıda partili eşlik etti. Öztrak ve beraberindekilerin ilk durağı Gazi Osman Paşa Mahallesi Güveniş Caddesi’ndeki İmar Sitesi oldu.

 

SİTE SAKİNLERİNİN SIKINTILARINI DİNLEDİ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin yağışlarda evlerini su basan İmar Sitesi sakinlerine yemek dağıttığı standı ziyaret eden Faik Öztrak, daha sonra site sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Hemen her yağışta aynı kaderi yaşadıklarına dikkat çeken Site sakinleri, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kendileri ile yakından ilgilendiğini belirterek, “Biz ilgiden memnunuz. Fakat artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Lütfen bu sorunun kökten çözülmesi için gerekenler yapılsın artık” dedi.

 

GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜMLER İSTİYORUZ

 

Öztrak ve beraberindekiler, daha sonra Şehir İlker Akkaya Sokak’ta faaliyet gösteren Ayhan Bulut’a ait mobilya dükkanını ziyaret etti. Bulut, “18 yıldır burada esnafım. 5’inci kez dükkanım sular altında kaldı. Sigortacılar burası alçakta kaldığı için sigorta yapmıyor. Makinelerim bozuldu. Binlerce TL’lik zararım var. Belediyemizden zabıta ekiplerimiz gelip hasar tespit çalışması yaptılar. Artık geçici değil, kalıcı çözümler yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 

Bölgenin eski dere yatağı üzerinde bulunan bir bölge olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Sorunu kökten çözmek için bölgedeki mevcut sistemi koruyup ilave su kanal sistemi yapacağız. Bununla ilgili TESKİ tarafından projelendirme çalışmaları başlatıldı. Geçen yıl Haziran ayında su taşkınları nedeniyle buraya gelmiştim. Bu yıl Mayıs ayında geldim. Ben bir daha buralara su taşkınları yüzünden gelmek istemiyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi. Öztrak, bölgede esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ