Kakava ateşi yandı

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 25.si düzenlenen Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali renkli görüntülerle başladı.

GÜNDEM 29.05.2015 17:21:00 0
Kakava ateşi yandı

Karagöz Anıtı önünde düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu , Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Çin Halk Cumhuriyeti kardeş Belediyesi Suining ili, Bulgaristan, Moldova,  Bursa Nilüfer Belediyesi, klasik otomobil tutkunları ve motorsiklet tutkunları katıldı.

 

Edirne Belediye Bandosu’nun  çaldığı müzikler eşliğinde kortej Cumhuriyet Meydanı, Karaumur ve 100. Yıl caddelerini takiben festival alanına yürüdü.

 

KAKAVA ATEŞİ İÇİN BİR TON ODUN KULLANILDI

 

Yabancı ülkelerden katılımcıların gösterilerinin ardından, yaklaşık bir ton odunun kullanıldığı "Kakava Ateşi" yakıldı. Belediye Başkanı Kesimoğlu, Kakava Ateşinin yakılmasının ardından yaptığı açıklamada, düzenledikleri festivalin ülke çapında ses getireceğini söyledi. Kesimoğlu, festivale olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, festivalin bugünlere kadar gelmesine emek veren herkese teşekkür etti.

 

5 BİN KARAGÖZ PİLAVI DAĞITILDI

 

Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin gelenekselleşen ‘’Karagöz Pilavı’’ bu yıl iki noktada dağıtıldı. Festival alanında ve İstasyon Caddesi’nde gerçekleşen ‘’Karagöz Pilavı’’ dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.5 bin Karagöz Pilavı vatandaşlara dağıtıldı.

 

GÖSTERİLER DÜZENLENDİ

 

Festival kapsamında sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın yaptığı gecede ilk olarak sahneye Bursa’dan gelen kardeş Nilüfer Belediyesi’nin Halk Dansları topluluğu çıktı. Daha sonra sırasıyla Çin Halk Cumhuriyeti kardeş şehir Suining akrobasi gösterisi, Blues Of Rumeli, Faruk Demir ve son olarak Ottoman Tiyatral Dans topluluğu sahne aldı.

Marmara Haber