İbni Sina'da ilk yılsonu programı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 2014-2015 döneminin ikinci yarısında eğitim öğretime başlayan İbni Sina İlkokulu öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri kapsamında hazırladıkları gösteriler

GÜNDEM 28.05.2015 18:25:00 0
İbni Sina

Kapaklı’ya bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde eğitim öğretim veren İbni Sina İlkokulu yıl sonu etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulun eğitim öğretime açılış süreci ile ilgili hazırlanan slayt izlendi.

KIZIM VE BEN ARTIK ÇOK MUTLUYUZ

Program okul velilerinden Sevda Çatlak’ın açılış konuşması ile başladı. İlk başlarda kızının yeni bir okulda eğitim öğretim olmasından endişe duyduğunu belirten Çatlak, “Fakat okulumuz açıldıktan sonra, ne yaptığını bilen bir okul yönetimi ve çok güzel bir okul ile karşılaştım. O kadar çok etkilendim ki, ‘Ben de okulumuz için bir şeyler yapmalıyım’ dedim ve sınıf annesi oldum. Kızım ve ben artık çok mutluyuz. Okulumuzu çok seviyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK YATIRIM, ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIMDIR

Okul Müdürü Murat Bekdaş ise, şunları söyledi: “Bir ülke için yapılabilecek en büyük yatırım, çocuklara yapılan yatırımdır. Ülke olarak çocuklarımıza en kaliteli eğitimi verebildiğimiz sürece dünyada söz sahibi olabiliriz. Çocuklarımızın ailesini seven, vatanına milletine bağlı zeki bireyler olarak yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesile ile okulumuzun eğitim öğretime açılmasında emeği geçen başta Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından okulun 1’inci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Penguen Dansı gösterisi izlendi. 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin dans gösterilerinin ardından, ellerinde Türk bayrakları ile sahneye çıkan 4’üncü sınıf öğrencileri hep bir ağızdan ‘Hoş Gelişler Ola’ marşını söyledi. Miniklerin performansları katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Programda daha sonra okula maddi manevi katkı sağlayanlara birer teşekkür plaketi takdim edildi.

GURUR DUYUYORUM

Plaket töreni sırasında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu mutluluğu sizlerle birlikte yaşıyor olmaktan büyük gurur duyuyorum. Okul Müdürümüzü ve yönetimini başarılarından dolayı tebrik ediyor, okulumuza maddi manevi katkı sunan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

OKULUN RENKLERİ KIRMIZI BEYAZ OLSUN

Öğrencilerin özellikle Türk bayrakları ile gerçekleştirdikleri gösteriden çok etkilendiğini belirten Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Bence okulun renkleri kırmızı beyaz olmalı. Çocuklarımız bu gururu yaşamayı hak ettiler” dedi. Okul açmanın kolay bir iş olmadığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Arkadaşlarımız büyük bir özveri ile bunu başardı. Bundan sonraki süreçte velilerimizin de okulumuza sahip çıkması gerekiyor” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZE BAŞARI BELGESİ VERECEĞİZ

Okulun açılışı kapsamında yalnızca Müdür Murat Bekdaş’ın değil, herkesin zorluklar yaşadığını söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Okulumuza öğretmen bulmakta güçlük çektik. Birçoğu buraya gelmek istemedi. Bu nedenle okulumuz öğretmenlerine birer Başarı Belgesi takdim edeceğiz. Ki buraya gelmeyen öğretmenlerle aralarındaki fark olduğunu bilsinler” dedi.

Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği tarafından okul yararına düzenlenen kermesin açılışı gerçekleştirildi. Kermeste velilerin kendi elleri ile hazırladıkları yiyecekler ve tatlılar beğeniye sunuldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ