Öğrencilere 2 bin 654 tablet dağıtılacak

Edirne'de FATİH Projesi kapsamında 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Mayıs ayı sonuna kadar 25 ortaöğretim kurumuna 2 bin 654 tablet bilgisayar dağ?

GÜNDEM 28.05.2015 18:06:00 0
Öğrencilere 2 bin 654 tablet dağıtılacak

Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, FATİH Projesinin tanıtımının yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

 

Vali Dursun Ali Şahin tablet bilgisayar dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz çağ, gelişim çağı, teknoloji çağıdır. Bu proje çok büyük bir proje, Türkiye’nin önünü açan bir proje. Teknoloji her alanda kullanılabilir ama eğitimde kullanmak çok önemli. Öğrencilerimizi teknolojiyle buluşturmak kolay bir iş değil. Milyonlarca öğrenciye bilgisayar dağıtmak kolay bir iş değil. Devlet bu projeyle öğrencilere tablet bilgisayarlarının dağıtımını 5 yıllık sürede 3 kategori şeklinde gerçekleştirecek. Bu proje bir çağ açıp, bir çağ kapatan, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in ismini almıştır. Bu projeyle laboratuar çocuğun cebine, çantasına koyulmuştur. Gelecek neslin daha iyi yetişeceğine ben gönülden inanıyorum. İlimizde dağıtılacak tablet bilgisayarların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Tören, öğrencilere tablet bilgisayarlarının dağıtımının ardından sona erdi.

Marmara Haber