SEL MAĞDURLARI OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yağmur yağışı sonrası evleri zarar görenlerin otele yerleştirildiğini, bu vatandaşlara her türlü yardımı yapacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 28.05.2015 11:10:00 0
SEL MAĞDURLARI OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaşanan sel nedeniyle açıklama yaptı. Akay, “İlçemizde dün 13.40 sıralarında başlayan ve 16.00’a kadar devam eden etkili sağanak yağış sonucunda Gazi Osman Paşa, Yıldırım Beyazıt ve Fevzi Paşa Mahallelerimizde eski dere yatakları üzerinde yapılan sağlıksız planlamalar nedeni ile dere kesitleri daraltılıp kapatıldığından su taşkınları meydana geldi.İlçemizin zemininin siltli (Kum) olması nedeniyle zeminde meydana gelen doygunluk neticesinde de evlerin bodrum katları taban suyundan etkilenmesi ve yol kodundan aşağıda kalan ev ve iş yerleri dolayısı ile yaklaşık 45 adet evin ve iş yerinin bodrum ve zemin katları su taşkınlarından etkilendi.”dedi

TAHLİYE İŞLEMİ TAMAMLANDI

Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı (TESKİ), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin aralıksız süren yoğun çalışmaları neticesinde su taşkınlarına uğrayan 45 konut ve iş yerine dolan sular gece 24.00’a kadar süren aralıksız çalışmalar sonucunda tahliye edilirken, çalışmalara 8 adet vidanjör, 4 adet kombine, 2 adet kuka, 20 adet motopomp ve iş makineleri katıldı.Gece 24.00’e kadar süren çalışmalar neticesinde zemin ev bodrum katlarda su taşkınlarına neden olan konut ve iş yerleri temizlenirken, iyileştirme çalışmaları ise sürüyor. “

KORKULU RÜYA

Taşkının en önemli nedeninin dere yatakları üzerinde yapılaşma ve dere kesitlerinin daraltılması olduğunu belirten Akay, “Çerkezköy’ün her yağmurdan sonra korkulu rüya görmemesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Dünkü yağmurda taşan, tıkanan ve sorunlu yerleri tek tek tespit ettik. Buralar ile ilgili çalışmaları kısa sürede TESKİ ile birlikte yapacağız. Taşkınlardan evi zarar gören vatandaşların ilçedeki otellere yerleştirildi. Bu vatandaşlara her türlü yardımı yapacağız. Tüm Çerkezköy’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür durumların bir daha yaşanmaması için çalışmalara vakit geçirilmeden başlanacak” dedi.


75 İHBAR GELDİ

Sağanak yağış nedeniyle dün Çerkezköy Belediyesi’ne 75 ihbar geldiğini ve bu ihbarlara vakit geçirmeden müdahale edildiğini kaydeden Akay, bugünden itibaren taşkından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Marmara Haber