ÇERKEZKÖY'E DENİZ GELDİ

Trakya genelinde etkili olan yağmur yağışı özellikle Çerkezköy'de hayatı durma olumsuz yönde etkiledi. BSH Kavşağı'nda rögarların tıkanması nedeniyle Çorlu istikametinden gelen araçlar ilÃ

GÜNDEM 27.05.2015 19:55:00 0
ÇERKEZKÖY

Aynı şekilde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Köşem kavşağında da rögarlar taştı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı önündeki kavşak ise yağmur yağışı nedeniyle göle döndü. Burada bir servis minibüsü ile suya hızlı giren bazı otomobiller arıza yaptı. Bu araçlar çekiciler yardımıyla sudan çıkartıldı. Bir iş makinesi ise burada tıkanan rögarı açmak için uğraştı.

EVLER SU ALTINDA

Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Bağlık Mahallesi’nde de çok sayıda ev sular altında kaldı. Çerkezköy Belediye ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar, “Her yağmur yağdığında aynı sorun ile karşı karşıya kalıyoruz. Mahallede bütün evler sular altında kaldı. Belediye ekipleri nerede. Bu rezilliği görmüyorlar. Yeni aldığımız eşyalar kullanılmaz hale geldi. Bütün eşyalar kullanılmaz hale geldi. Biz akşam nasıl nerede kalacağız.” diyerek tepki gösterdiler.

İMAR SİTESİ’NDE AYNI MANZARA

Gazi Osmanpaşa Mahallesi’nde özellikle İmar Sitesi'nin de bulunduğu bölge yağmur yağışı nedeniyle büyük hasar gördü.Sitenin bahçesindeki 2 otomobil suya gömüydü. Sitenin karşısındaki çok sayıda iş yeri de aynı şekilde sular altında kaldı. Vatandaşlar,yağmur yağışı sonrası burada her zaman aynı sıkıntının yaşandığını, ancak yetkililerin önlem almadığını belirterek tepki gösterdi. 

Yağmur yağışı nedeniyle ilçe genlindeki birçok yerde de aynı manzaralar yaşandığı görüldü. Çerkezköy Hükümet konağı ise yapılan çalışmalar nedeniyle zarar görmedi. Belediye ekipleri ise su basan yerlere müdahale etti ve vidanjörler yardımıyla su tahliyesi yaptı. İlçe genelinde 50’in üzerinde ev ve işyerinin su bastığı tahmin ediliyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Yaşanan sel nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çerkezköy TESKİ hizmet binasına geldi. Burada CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte kriz masası oluşturarak çalışmaları takip etti.

Haber / Ahmat KARDEŞ