Erken yaşta evlilik bilgilendirmesi

Edirne Belediyesi Aile Danışmanlığı Birim personeli Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi, erken yaşta evlilikle birlikte doğabilecek sorunları vatandaşlara anlatıyor.

GÜNDEM 27.05.2015 19:28:00 0
Erken yaşta evlilik bilgilendirmesi

Kentteki mahallelerde bulunan Kuran Kursu ile toplum merkezlerine giden Selvi, kısa film gösterimiyle, kadınlarda farkındalık yaratmaya çalışıyor.

 

Edirne Genç İş Adamları Derneği ve Edirne Kakava Şenlikleri Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Ey Kaf Dağı Elma Dedim Neden Çıkmadın’ isimli proje kapsamında vatandaşlar erken yaşta evlilik konusunda bilgilendirilmeye devam ediliyor. Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi, Edirne Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kaleiçi, Menzilahır ve Yıldırım’da bulunan toplum merkezi ile Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı Menzılahır Mahallesi Kuran Kursunda kadınlarla bir araya geldi ve erken yaşta evliliklerden doğacak sorunlar ile ilgili seminer verdi. Ayrıca bu konuyla ilgili kısa film gösterimi yapıldı.

 

Bu konuda kadınları ve erkekleri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Selvi, bu konudaki çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Marmara Haber