Malkara'ya hobi ve botanik bahçesi

Tekirdağ'ın Malkara Belediyesi, çocukların doğal yaşamı öğrenmelerini ve kümes hayvanlarını daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla 100'üncü Yıl Parkı içerisine mini h

GÜNDEM 27.05.2015 19:21:00 0
Malkara

Camiatik Mahallesi, Yüzüncü Yıl Caddesi üzerindeki 100’ncü Yıl Parkına yapılan bahçelerin açılışına Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Bahattin Cömert, Celal Yılmaz, İsmail Akkaya, Hıdır Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 100’ncü Yıl Parkında farklı bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “Malkara'da yetişen gençlerimiz, çocuklarımız doğayı daha iyi tanısınlar, Türkiye'nin yedi bölgesinde yetişen bitkilerden örnekler görsünler ve bir anlamda vizyonları değişsin diye mini hobi bahçesi ile botanik bahçenin yapımını tamamladık. Bu tesisimizin Malkaralı insanlarımızın sosyal iletişim kurabilecekleri, zaman ayırabilecekleri, en önemlisi her toplantıda söylediğimiz iletişim kültürünün gelişebileceği bir tesis olacak.”dedi. 

 

Ardından da açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Başkan Yurdakul ile davetliler mini hobi bahçesi ve mini botanik bahçeyi gezdi.

 

İÇİNDE NELER VAR

 

Mini hobi bahçesinde yaklaşık 50 civarında kümes hayvanı bulunuyor. Bu hayvanlar arasında; angıt ördeği, kordin ördeği, beç tavuğu, habeş tavuğu, ispenç tavuğu, fizan tavuğu, zibrit tavuğu, kıvırcık cochin tavuğu, japonez tavuk, serama tavuğu, emprima tavuskuşu, mavi çavuşkuşu, sarı altın sülün, gümüş sülün, tavşan ve güvercin çeşitleri (lahor, buhara, sepet kuyruk, pelenk, kıvırcık ile balina) yer alıyor.

 

BOTANİK BAHÇE

 

Mini botanik bahçede, Akdeniz Bölgesi'nden saksı güzeli, şimşir, lavanta, gerbera, boyacı sumağı, biberiye, sarı boya çalısı, kasımpatı, dağ muşmulası, kaktüs, kamkat, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden hanımeli, leylak, japon ayvası, sempervivum, süs narı, Ege Bölgesi'nden yayılıcı ardıç, defne, adaçayı, zakkum, kızılcık, oya ağacı, Karadeniz Bölgesi'nden japon akubası, japon aralyası, limoni servi, kadife çamı / japon sediri kriptomarya, ortanca, adi kocayemiş, filbahri, Marmara Bölgesi'nden erguvan, altın çanak, papatya, duvar / orman sarmaşığı, mor salkım, yüksük otu, İç Anadolu Bölgesi'nden hanım tuzluğu, şimşir, ateş dikeni, adi kartopu, alıç, çayırmelikesi, gül, Doğu Anadolu Bölgesi'nden de pompas otu, horozibiği ve kalanşo bitkileri yer alıyor.

Marmara Haber