Minibüs şoförüne linç girişimi

Çerkezköy'de bindiği minibüsün şoförü ile tartışan bir genç kızın yakınlarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, Minibüsçüler Kooperatifi'ni basarak şoförü linç e

GÜNDEM 26.05.2015 20:25:00 0
Minibüs şoförüne linç girişimi

İddiaya göre V. K. yönetimindeki minibüse binen genç bir kız, öğrenci olduğunu iddia ederek şoföre öğrenci kimlik kartını gösterdi. Kimlik kartının süresinin dolduğunu belirten minibüs şoförü V.K, “Kartınız geçersiz. Bu nedenle tam ücret ödemelisiniz” deyince ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası minibüsten inen genç kız, durumu yakınlarına anlattı. Birden öfkeye kapılan genç kızın yakınları soluğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlugeçit Mevkinde bulunan S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Birlik Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde aldı.

 

ŞOFÖRÜ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

 

Burada yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, minibüs şoförü V.K’i feci şekilde dövdü. Çevredekiler tarafından öfkeli kalabalığın elinden kurtarılan V.K. arkadaşları tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşanan kavga üzerine toplanan kooperatif üyeleri Gazi Polis Merkezi’ne giderek karşı taraftan şikayetçi oldu. Burada taraflar arasında çıkan tartışma,büyümeden sona erdi.  

 

ŞOFÖRÜMÜZ ÜNİVERSİTE MEZUNU

 

Konuyla ilgili Gazi Polis Merkezi önünde açıklamalarda bulunan Akarsu Birlik Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, “Benim şoförüm 4 yıllık üniversite mezunu. Biz sıfır arabalarla hizmet vermeye gayret ediyoruz. Duraklarımıza giremiyoruz. Bize küfür ediyorlar, tehdit ediyorlar. Bugün de 30 kişi gelip odamızı basıyor.” dedi.

 

KİMLİK KARTI GÖSTERMEK ZORUNDA

 

Tartışmanın öğrenci olduğunu iddia eden kişiye öğrenci kimlik kartının sorulması ile başladığını kaydeden Ali Öztürk, “Sen bana nasıl kart sorarsın diyerek şoförümüzle tartışmaya başlıyor. Zaten kart göstermek zorunda. Biz kurallara uygun bir şekilde yaşıyoruz. Üzerinde öğrenci üniforması bulunmayanlar öğrenci kimlik kartını göstermek zorundadır” diye konuştu.

 

HEPİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞIYIZ

 

Ali Öztürk: “Daha sonra yakınları kooperatifimize geldi. Bana durumu anlattılar. Ben de paralarını geri iade ederek kendilerinden özür diledim ve konuyu büyütmemelerini istedim. Fakat şoförün kendilerinden özür dilemesi gerektiğini, kooperatifi başımıza yıkacaklarını söylediler. Bunun bir anlamı var mı? Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bizim haysiyetimizle şerefimizle oynadılar. Biz bu şartlar altında halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama sabrımız da bir yere kadar” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ