Çerkezköy'ün gururu

Çerkezköy'ün başarılı tekvandocusu 13 yaşındaki Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Kübra Kepenek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı antrenörü ile Bilal Güzel ile birlikte ziyar

SPOR 24.05.2015 17:53:00 0
Çerkezköy

En son Marmaris’te yapılan Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda 33 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ve Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Kübra Kepenek, Çerkezköy’ün gururu oldu.

 

YAKINDAN TAKİP EDİLDİ

 

Kübra Kepenek’in antrenörü Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel, Marmaris’te güzel bir turnuva geçirdiklerini belirterek, “Oynadığımız 6 maçın hepsini kazanarak Türkiye Şampiyonu olduk. Final maçımızı da 14-3 kazandık. Aldığımız maçlarda da çok farklı skorlarla tamamlandı. Kübra’nın maçlarını izleyen gözlemciler ve federasyon temsilcileri Kübra’nın başarılarını yakından takip ediyorlar” dedi.

 

Sporcusunun üç kez üst üste Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildiğini belirten Güzel “33 kiloda üst üste üç kez şampiyon olan Kübra direkt olarak Avrupa şampiyonasına gidecek. Fransa’da gerçekleştirilecek olan turnuva öncesi Kübra 7 Haziran’da kampa gidecek. Kamptan sonra da milli sporcu olarak devam edecek. Avrupa Şampiyonası ise Temmuz başında olacak.  Orada derece yapan sporcu dünya şampiyonasına gidecek. Kübra kızımız Avrupa şampiyonasında derece elde edip dünya şampiyonasına gidecektir.  Milli takımda derece elde ederse maddi olarak devlet katkı sağlayacaktır. Sosyal imkanlar çerçevesinde ise hem burslar alacak hem de özel bir okulda eğitimini sürdürecek” dedi.

 

ÇEYREK ALTIN

 

Kübra’nın başarıları ile gurur duyduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Kübra’nın üst üste üç kez Türkiye şampiyonası olması hepimizi gururlandırdı. Kübra’nın antrenörü Bilal Güzel’in de Avrupa şampiyonasında mücadele edecek Kübra kızımızın yanında olması gerekiyor. İnşallah Bilal hoca ile birlikte Kübra kızımızın maçlarını izlemeye gideceğiz. Bilal Güzel’in emeği Kübra’nın üzerinde çok fazladır. Kübra’nın da ona ihtiyacı vardır. Kübra Kepenek inşallah oradan da madalya ile gelecektir. Biz buna sonuna kadar inanıyoruz” dedi. Ardından Akay, Kepenek’e  küçük hediye etti.

 

Haber/Ahmet KARDEŞ