52 bin şehit anısına

Edirne'ye yapılan Çanakkale Şehitliği'nin ardından Türkiye'nin en büyük ikinci şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği, törenle açıldı. Şehitlikte 52 bin şehidin anısÄ

GÜNDEM 24.05.2015 16:56:00 0
52 bin şehit anısına

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın işbirliği ile Sarayakpınar Yolu üzerindeki Kemer Dere mevkiine yapılan Edirne Asker Hastanesi Şehitliğinin açılış törenine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tugay Komutanı Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlik önünde askerlerden oluşan tören mangası, 3 el saygı atışında bulundu.

KAYITLARDA GÖRÜNCE KENDİMDEN GEÇTİM

52 bin şehit ve ismi tespit edilen adına bu abidenin yapıldığını belirten Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Zaman çok çabuk akıp gidiyor. Babam amcasının nerede şehit olduğunu bilemiyordu. Babam onu bilmeden bu dünyadan göçtü. Ama onun oğlu Edirne’ye vali oldu. Babamın amcasının burada metfun olduğunu öğrendim. Kayıtlardan bunu öğrenince kendimden geçtim” dedi.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nin Türkiye’nin Çanakkale’den sonra en büyük şehitliği olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk milleti yiğit bir millettir, erkek bir millettir, bunu cinsiyet anlamında söylemiyorum, yürek anlamında söylüyorum. Kadınıyla, erkeğiyle erkek bir millettir Türk milleti” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar 5 bin 5 karanfili abideye bıraktı. Açılışın ardından katılımcılara Balkan harbi döneminde şehit olan askerlerin yemek menüsünde bulunan ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Marmara Haber