Çöpler evde ayrışacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 Haziran tarihinde Katı Atık Bertaraf İhalesinin yapılacağını belirtti. Gürkan, çöpler konusunda en bilinçli yöntemin kaynağında ayrıştırma yöntemi oldu?

GÜNDEM 22.05.2015 17:56:00 0
Çöpler evde ayrışacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki yeşil alanda basın toplantısı düzenledi. Edirne Belediyesi ile Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı ve ÇEVKO’nun ortak yaptığı çalışmayla vatandaşların çöplerini evinde ayrıştıracağını ifade eden Gürkan, Fatih Mahallesi, Şükrüpaşa Mahallesi, Kocasinan Mahallesi ve 1. Murat mahallesinde çöplerin ayrıştırılması konusunda çalışmaların başladığını söyledi.

 

Çağımızın en büyük problemlerinden birinin çevresel atıkların olduğunu anlatan Gürkan, “Bu atıkları düzenli olarak depolamak, ayrıştırmak, ve bertaraf etmek bütün dünya kentlerinin ortak problemi ve ortak çözüm arayışı. Tabi kaynağında ayrıştırma dediğimiz de bir kavram var. Daha çok çevresel atıklarda, evlerde kullanıcılar tarafından plastik, cam gibi ayrıştırılması. Yeni yerleşim diye tabir ettiğimiz bölgede Çevre Koruma ile birlikte yapıyoruz bu çalışmayı. Arkadaşlarımız broşür dağıtacak ve halkımızı bilinçlendirecek. Ben inanıyorum ki çağdaş Edirne halkı bu çalışmamıza destek verecek ve evsel atıklar evlerde ayrışacak” dedi.

 

Evlerde yapılacak ayrışmadan doğan çöplerin yeni yerleşimde belirli noktalara konulacağını söyleyen Katı Atık Uzmanı ve ÇEVKO temsilcisi İsmail Uzun Osmanoğlu, “8 gün boyunca kapı kapı dolaşarak bilgilendirme yapacağız. 160 noktaya konulacak olan konteynırlarla ayrışmış çöpler toplanacak” diye konuştu.

Marmara Haber