Göçükte can pazarı

Edirne'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 4 işçiden 3'ü ku

GÜNDEM 22.05.2015 12:45:00 0
Göçükte can pazarı

Yapıldak Köyü yakınlarında yapımı devam eden Hamzadere Barajı'nın sulama kanalı inşaatında çalışma devam ederken, kazıdan yığılan toprak beton kalıpları hazırlayan 4 işçinin üzerine kaydı. Göçükte toprak altında kalan 4 işçiden Eyüp Çokalbaş kendi imkanlarıyla hafif yaralı olarak kurtulurken, diğer işçiler İlker Karagedik, Mehmet Taneli ve Veli Gök toprak altında kaldı. Diğer işçilerin telefonla ihbarı üzerine Edirne AFAD, jandarma, sağlık görevlileri bölgeye ulaşarak göçük altında kalan 3 işçinin çıkarılması için çalışmalara başladı. Bir süre sonra İlker Karagedik toprak altından çıkartılarak ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi kaldırıldı. Toprağın altından sesini bağırarak duyuran ve ayağında kırık olduğu belirlenen Mehmet Taneli ise yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından kurtarılarak aynı hastaneye kaldırıldı.
1 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA
Hamzadere Sulama Barajı inşaatındaki göçükte toprak altında kaldığı belirtilen Veli Gök’e ise tüm çalışmalara karşın henüz  ulaşılamadı. Kurtarma ekipleri iş makineleri ve küreklerle yığılan toprağı açarak Gök’e ulaşmaya çalışıyor.

Marmara Haber