O ihale yeniden yapıldı

Tekirdağ'daki OSB'ler içinde bulunan sanayi kuruluşlarının atıklarını derin deşarj yoluyla Marmara Denizi'ne taşıyacak olan ve Ergene Nehri'nin kurtarılmasını sağlayacak olan Trakya

GÜNDEM 21.05.2015 18:28:00 0
O ihale yeniden yapıldı

İhaleyi 115 milyon 400 bin TL ile Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığı kazandı.

 

ÖNCESİ

 

Trakya Ergene Derin Deniz Deşarj projesinin ilk üç aşaması olan Tünel A Hattı ihalesi, Tünel B Hattı ihalesi ve Derin Deniz Deşarjı İnşaatı ihaleleri uygun pazarlık koşullarının oluşmaması nedeniyle yeniden yapılmıştı. Bu nedenle projenin 4’ncü bileşeni olan Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesi yeniden yapıldı.

 

22 FİRMADAN 7’Sİ İHALEYE DAVET EDİLDİ

 

İkinci kez yapılan Velimeşe OSB Koordinatörlüğündeki Tünel A Hattı, Ergene-2 OSB Koordinatörlüğündeki Tünel B Hattı ve Çorlu Deri OSB Koordinatörlüğündeki Derin Deniz Deşarjı İnşaatı ihalelerinde olduğu gibi, Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesinde de maliyetler ciddi oranlarda düştü. Derin Deşarj sistemin bir parçası olan Kara Boru Hattı’nın ihalesi için 16 Nisan 2015 tarihinde başvuruda bulunan 22 firmanın dosyalarında yapılan incelemelerde firmaların 7’si ihaleye davet edildi.

 

İHALE SÜRECİ TAMAMLANMIŞ OLACAK

 

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu üyesi Natan Yakuppur’un başkanlık ettiği ikinci ihalede komisyon üyesi olarak Mustafa Alpagut, Ahmet Zeki Tever, Mehmet Özdoğan, Tunçer Hancıoğlu, Doğan Ünal ve Abdulhadi Köseoğlu görev aldı. Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu üyesi Natan Yakuppur, ihale öncesi yaptığı konuşmada “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamındaki Trakya Ergene Derin Deniz Deşarj projesinin bileşeni olan Kara Boru Hattı ihalesi için bir araya geldik. Bildiğiniz üzere bundan önce Derin Deşarj, Tünel A ve Tünel B ihaleleri yapıldı. Bu ihaleyle proje ihale süreci tamamlanmış olacak” dedi.

 

7 FİRMA YETERLİ GÖRÜLDÜ

 

Kara Boru Hattı ihalesi için dosya veren 22 firmadan Polat Yol Yapı, DEMCE Yapı İnşaat, Nas İnşaat/YSE Yapı iş ortaklığı, Özdemir İnşaat/Silahtaroğlu Yol Yapı/Gurbetoğlu İnşaat iş ortaklığı, YERTAŞ İnşaat/Mimaray İnşaat iş ortaklığı, Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığı ve Arsan Arıtma/MİTAŞ Proje iş ortaklığı ihaleye teklif vermede yeterli görüldü. Fakat katılımcılardan Özdemir İnşaat/Silahtaroğlu Yol Yapı/Gurbetoğlu İnşaat iş ortaklığının dosyası, geçici teminatlarının yetersiz olması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

 

İKİ FİRMA ARASINDA BÜYÜK REKABET

 

Bir önceki ihalede en düşük teklifi veren firma 128 milyon 600 bin TL ile Özdemir İnşaat-Silahtaroğlu A.Ş.-Gurbetoğlu A.Ş. İş ortaklığı olmuştu. 6 firmanın dosyaları Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından tek tek açıldı. Tüm tekliflerin açıklanmasının ardından en düşük teklif olan 139 milyon 935 bin 822,19 TL üzerinden açık pazarlık usulü teklifler alınmaya başlandı. Toplam 19 tur gerçekleşen ihalede Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığı ile Nas İnşaat/YSE Yapı iş ortaklığı arasında kıya sıya rekabet yaşandı.

 

EN DÜŞÜK TEKLİF 115 MİLYON 400 BİN TL

 

İhalede en düşük teklif 115 milyon 400 bin TL ile Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığından geldi. İhale sonunda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu üyesi Natan Yakuppur, “Bölgemiz için çok önemli bir ihale gerçekleşti. Yapılan pazarlık sonucunda en düşük teklifi Güçlü İnşaat/Alke İnşaat iş ortaklığı verdi. Firmaların teklif dosyaları ihale komisyonumuz tarafından incelenecek. Yapılan inceleme sonucunda nihai karar açıklanacaktır” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ