Başkanlık sistemi bu ülkenin karnını doyurmaz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Çerkezköy ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında dile getirdiği Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öz

GÜNDEM 18.05.2015 16:43:00 0
Başkanlık sistemi bu ülkenin karnını doyurmaz!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili ve Tekirdağ Milletvekili 1’nci Sıra Adayı Faik Öztrak Çerkezköy’ü ziyaret etti. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın  Gabralı Otel’de  düzenlediği kahvaltı programına katılan Faik Öztrak, AK Parti iktidarında uzun zamandır ülkede işlerin iyi gitmediğini ve insanların özgürlüklerinin kısıtlandığını bununla birlikte sıkıntıların hergeçen gün arttığını kaydetti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında dile getirdiği Başkanlık Sistemi’ne de değinen Faik Öztrak, “7 Haziran seçimlerinde CHP iktidarıyla birlikte özgürlükler tesis edilecek ve sıkıntılar son bulacak herkesim rahat bir nefes alacak. CHP’nin iktidar olacağını anlayan AKP meydanlarda ne diyeceğini şaşırmış durumda. Başkanlık sistemi bu ülke insanlarının karnını doyurmaz.”dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Gabralı Otel’de düzenlediği kahvaltı programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili 5’nci sıra Adayı Arzu Mandalı Sucu, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve İlçe Yönetimi, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Kadın Kolları üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve Gençlik Kolları üyeleri, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclisi Üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ile Mahalle Muhtarları, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan,ÇYDD Çerkezköy İlçe Sekreteri Cihan Pektaş, CHP Milletvekili aday adaylarından İsmail Doğaroğlu, Ehlibeyt Dergahı ve Hacı Bektaş  Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyit Sinan Boztepe ve CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu katıldı.

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

Kahvaltı sonrası programda ilk konuşmayı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk yaptı. Başkan Öztürk, programa katılan Başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili 5’nci sıra adayı Arzu Mandalı Sucu, seçim çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ve her gittikleri yerlerden olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Ülkemizde bir şeylerin iyi gitmediğini bildiğim için adayım. Her gittiğim yerlerden olumlu tepkiler alıyorum. Halkımız artık CHP’yi iktidar olarak görmek istediklerini söylüyor. Bu da gösteriyor ki AKP artık bitmiştir. Halkın umudu CHP’dir.”dedi.

12-0 YAPMALIYIZ

Yerel seçimlerin benzerini genel seçimlerde yaşamak istediklerini söyleyen Sucu, “Halkımızın gösterdiği teveccühe de çok teşekkür ediyoruz. Tekirdağ çok özel bir bölge biz yerel seçimlerde burada nasıl 12-0 yaptıysak,7 Haziranda da 6-0 yapmalıyız. Biz bunu halkımızla yine başaracak güçte ve inançtayız.12-0 nasıl bizim için bir gurur kaynağı olduysa 7 Haziran seçimlerinde de 6-0 yaparak niye yeni bir gururu daha yaşamayalım. Bu zor değil. Bizim omuzlarımızda 12-0’ın onuru ve yükü var bu nedenle 7 Haziranda 6-0 yapmalıyız.11 ilçe belediyesi bu yükü kaldıracak güce sahip. Biz ülkenin sorunlarının çözümüne talibiz ve bu nedenle hedefimiz Tekirdağ’da   6-0 yapmak için belirledik. Bizim geldiğimizi gördüler artık tir tir titriyorlar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Halkımızın destekleriyle inşallah ülkemizin sorunlarının üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şüphe yok. CHP iktidarında her şey çok daha iyi ve mutlu insanların ülkesi bir Türkiye olacak.”dedi.

İNSANLARIMIZIN ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLI

Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise, Türkiye’de uzun zamandır özgürlüklerin kısıtlandığını ve sıkıntılarında devam ettiğini belirterek şunları söyledi:  “Öncelikle bu gün Çerkezköy’de olmaktan son derece mutluyum.Ülkemiz gerçekten çok kötü yönetiliyor.Türkiye’de uzun zamandır insanın özgürlükleri kısıtlı şekilde ve tüm sıkıntılar devamlı artıyor. Dönüp baktığımızda  iktidarın kimine paralelci, kimine vatan hani dediğini görüyoruz. CHP olarak biz ne yapacağımızı halkımıza anlatıyoruz.Biz anlattıkça da iktidar saldırıyor. İşçiler, emekliler, memurlar, çiftçiler olmak üzere her kesim sıkıntı çerisinde ve tüm kesimi rahatlatacak bir program hazırladık. Emeklilerin durumunu iyileştirelim dedik  ve asgari ücreti bin 500 TL yapacağız dedik ve iktidar hemen asgari ücreti bin liraya çıkarttı.Bu güne kadar neredeydi. Ama CHP’den artık korkmaya başladılar ve bizim projelerimize erişemiyorlar ama az da olsa bir şeyler yapmayı vaat eder duruma geldiler. Asgari ücret konusunda bin 500 TL dedik ve bu konuda işvereni zora sokmayacağımızı da açık ve net bir şekilde söyledik ve söylüyoruz. Sıfır faizli kredi uygulamamız var dedik. Çiftçilere  mazot 1.5 TL dedik. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bas bas bağırmaya başladı. Nasıl verecekmişiz diye. Devlet olarak sen 9.4 milyar vergi alıyorsun bunun bir milyarını veriyorsun. Bunu da veriyorlar ama tarıma da desteği kesecekler. Bu ülkede 100 lira gelirin yüzde birini vereceğim diyorlar ama söyledikleri CHP’den korktukları için.”dedi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN TEPKİ ALIYOR

Bu güne kadar hiçbir Müslüman ülkede hiçbir  şekilde ne bir siyasi parti lideri nede Cumhurbaşkanı’nın meydanlara  Tayyip Erdoğan gibi elinde Kur’anla çıkmadığını söyleyen Öztrak, “Bu hem gülünç hem de  yakışık almayan durumdur. Bu çok tehlikeli bir durum. CHP’nin iktidarından korktukları için Erdoğan elinde Kur’an-ı Kerim ile meydanlara çıkıyor ve büyük tepki görüyor. Bu tepkiyi hem ülke insanından hem de tüm Müslüman ülkelerinden görüyor. Bir Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken meydanlarda  bir siyasi parti başkanı gibi AKP’ye oy verilmesini istiyor. Başbakan Davutoğlu da meydanlarda Tayyip Erdoğan’na başkanlık verilmesi için oy istiyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmüş duyulmuş bir durum değil. Çünkü korku dağları aştı.CHP iktidarından korktuklarından bunu yapıyorlar. Ama 7 Haziran’da halkımız onlara gereken cevabı sandıkta verecek. Çırpınışları boşuna . Emekliye 2 maaş ikramiye verilir mi diyorlar. Elbette verilir. Biz vereceğiz. Emeklimizi hiçbir zaman da mağdur etmeyeceğiz.”dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ BU ÜLKENİN KARNINI DOYURMAZ

Konuşmasında Başkanlık Sistemi üzerinde uzun uzun duran Öztrak, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum Başkanlık Sistemi bu ülkenin karnını doyurmaz. İnsanları daha yoksul hale getirir. Darbeler darbeler diyenler ve Milli İrade diyenler, şimdi milli iradeyi bekleme durağına aldık diyorlar. En iyi yönetim demokrasidir. Türkiye’de artık idam cezası kalmamıştır.Dünyanın hiçbir yerinde de siyasetçi idam edilmez. Başbakan diyor ki artık bu ülkede hesap verilmeyecek. Eğer yanlış yaptıysa vermek zorunda.”diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLER KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ

Konuşmasında yine CHP’nin vaatleri arasında bulunan taşeron işçilikle ilgili konuşan Öztrak, “CHP iktidarında biz taşeron işçi sorununu çözeceğiz dedik. Yoksulluğu bitireceğiz, asgari ücreti vergi dışı bırakacağız. Onlarda bunları bizden esinlendiler aynisini söylemeye başladılar. Bunlara sormazlar mı hey  AKP 12 yıldır neredeydin diye. Biz her kesim vatandaşımızın rahat etmesi için gereken önlemleri almaya devam edeceğiz. Maliyetleri aşağıya çekeceğiz, sanayicimizde rahat edecek. Her kesim rahat edecek ve nefes alacak. Hiç kimse yarının nasıl olacağı kaygısında olmayacak. Bu gün ülkemizde faizler artmış ve çok büyük harcamalar olmuştur. Hemde oloğan üstü artmıştır. Arınç bile, israfı önlesek ülkede vergi almaya bile gerek yok diyor. Bunu Hükümet’in Başbakan Yardımcısı söylüyor. Biz bu ülkede insanların zengin olması yönünde bir ekonomi izleyeceğiz. İstanbul’daki alış veriş merkezleri, Lonra, Paris, Newyork’un üç katı fazla. Bu kadar alış veriş merkezi dünyanın hiçbir metropolünde yok. Ama bizde var. Tabii ki  bu durumda küçük esnafın yok olmasına neden oluyor. İşte hataların birinin sebebi de budur. Büyüme her kesime yayılması lazım.”

SEÇİM ADİL OLMAYAN KOŞULLAR ALTINDA YAPILIYOR

Türkiye’de seçimlerin adil olmayan koşullarda yapıldığı iddiasında bulunan Faik Öztrak, “7 Haziran’da vereceğiniz oylar AKP’yi iktidardan götürecek, oylar reform mahiyetindedir.Onların derdi vatandaşın derdi değil.Onların derdi kendileri için. Türkiye’de Seçim adil olmayan koşullarda  yapılıyor. Bu seçimde sandıklara çok sıkı şekilde sahip çıkacağız. Bir taraftan Tekirdağ için bir taraftan Türkiye için ve bir taraftan da demokrasiye sahip çıkmak için önem taşıyor. Bu nedenle bu seçimde hile yapılmasının önüne geçilmelidir.”dedi.

ÖZTRAK SORULARI DA YANITLADI

Faik Öztrak konuşmasının ardından kendisine yönetilen soruları da tek tek yanıtladı.Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye’de 80 bin işçi çalıştığı dönemlerde 12 bin sendikalı işçi olduğunu ve günümüzde 6 milyon işçi olmasına rağmen toplan 800 bin sendikalı işçi olduğunu, bunun da 600 bininin Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların işçileri oluşturduğunu belirtirken, sendikaların önündeki engellerin kaldırılmasını ve kayıt dışı işçilerinde sendikalı olarak kayıt alınması yönünde yasa çıkarılmasını istedi. Öztrak bunun üzerine CHP olarak seçin beyannamesinde de sendikal hakların yeniden düzenleneceğini ve sendikaların önündeki engellerin kaldırılacağı belirttiklerini söyledi. Öztrak, yine çalışma saatlerinin 8 saat olarak düzenleneceğini ve işçilerin çalışma koşullarının iyileştirileceğini belirtirken, kimsenin mağdur edilmeyeceği garantisini verdi.

NAKLİYECİ VE SERVİSÇİLER DE UCUZ MAZOT KULLANACAK

Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat da  mazot fiyatlarıyla ilgili bir soru yöneltti. Bu soruyu da yanıtlayan CHP Genel Başkanı Öztrak, “Kamyoncular olarak sizlerin en pahalı mazot tükettiğinizi biliyorum.Çok ciddi sıkıntılarınız olduğunu da çok iyi biliyorum. CHP iktidarında sizlerinde  servisçilerinde ucuz mazot kullanacaksınız. Bu konuda sizler içinde çalışmalarımız var. Sıkıntılarını çözeceğiz. Ayrıca K-1 Belgesini parayla aldığınızı da biliyorum K-1 belgesi parayla olmaz. Bu sizler için büyük bir yük olarak gözüküyor. İçiniz rahat olsun tüm sorunlarınız çözümlenecek.”diye cevapladı.

Daha sonra Öztrak’a gazetecilerde yerel basının sorunlarını dile getirerek, sorular yöneltti. Öztrak, gazetecilere ise, “Şu an ülkede özgür basın diye basın kalmadı. Yerel basının günümüzde çok zor şartlar altında mücadele ettiğini biliyor ve görüyoruz.Yerel basının da güçlenmesi ve çok daha iyi yerlere gelmesi için güçlendireceğiz.Bu konuda da çalışmalarımız var. CHP iktidarında her kesimin sıkıntılarını bir bir çözümleyeceğiz ve Tükiye’yi mutlu insanların ülkesi yapacağız.”cevabını verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN