Büyükşehir'den çocuklara Süt Şenliği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından 16-21 Mayıs Dünya Süt Haftası nedeniyle, çocuklara sütü sevdirmek ve sÃ?

GÜNDEM 18.05.2015 16:29:00 0
Büyükşehir

Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleştirilen Çocuklar Süt Şenliğinde; Şişme oyun parkurları, çocuk treni, çeşitli animasyonların yanı sıra süt içme yarışması, süt bıyığı yarışması, yoğurt yeme yarışması, halat çekme yarışması, süt şişeleri halka atma oyunu ve ineklerden süt sağma oyunları ile gönüllerince eğlendi.

 

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

 

Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, çocukların süte ilgi duyması ve süt içme alışkanlığı kazanması amacı ile böyle bir şenlik tertiplediklerini belirterek, “Süt Şenliğimiz büyük ilgi gördü. Çocuklarımız oyun parkurları ve eğlenceli oyunlarla hem eğlendiler hem de sütün öneminin farkına vardılar. Süt şenliğimizi her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Şenliğin düzenlenmesinde Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür, eğlendirirken bilinçlendiren sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek” dedi.

 

Süt Şenliğinin amacına ulaştığını belirten Sağlık işleri Daire Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan’da, “Çocuklara sütün yararları çerçevesinde eğlenceli vakit geçirebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. 

 

Marmara Haber