Tepreş Şenlikleri düzenlendi

Hayrabolu'da geleneksel 'Tepreş Şenlikleri'nin 22'ncisi köy meşeliğinde yapıldı. Emiryakup Mahallesi'nde düzenlenen şenliklerde, Hayrabolu Belediyesi ve Emiryakupluların destekleriyle yapı

GÜNDEM 18.05.2015 16:23:00 0
Tepreş Şenlikleri düzenlendi

Tepreş Şenliği, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile Kırım Milli Marşlarının çalınmasıyla başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli katıldığı programda, Tepreş Şenlikleri’nin geleneksel Tatar halklarının bayram havasında kutladığını ve şenliğin yörede yaşayan Tatarların adeta buluşmasına vesile olduğunu ifade etti.

 

ŞENLİKLER İNSANLARI  KAYNAŞMA GÜNLERİ

 

 

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise yaptığı konuşmada, şenliklerin insanları bir araya getiren hasret giderme ve  kaynaşma günleri olduğunu kaydetti. 200 bin insanı 60 günde şehit vermek, yavruların anasız, babasız, dedesiz ve yetim kalmasının hiç kolay olmadığını söyleyen Altayoğlu, “Önemli olan bu tarihi hep beraber paylaşmak, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her konuda mükemmel sözleri var, ama tarih ile sözlerini baştan aşağı gözden geçirmek gerekiyor. Eğer tarihimize sahip çıkamazsak, tarihimizi gerçek anlamda öğrenemezsek her yerde sadece ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket etmemiz imkansızdır.  Tepreş şenliğinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YIL BEREKETLİ GECECEK

 

 

Protokol tarafından tatar geleneğinde yılın bol ve bereketli mi geçeceğine dair geleneksel ‘Kalakay tıgırtması’ adı verilen ekmekleri yuvarladılar. Yuvarladıklarında ekmeğin üste gelmesiyle bereketli bir yıl geçeceği görüldü. Tepreş Şenliklerinde Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve tekvando gösterileri sunuldu.

 

TATAR  KÜLTÜRÜ’NDEN ÖRNEKLER SUNULDU

 

Tatar geleneksel kültürlerinin yemek ve oyunlarının sergilendiği programda, misafirlere cantık adlı tatar böreği ile tatarlara Özgü çiğbörek ve ayran ikram edildi.

 

Şenliğe, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kaymakam Tamer Orhan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Jandarma Bölük Komutanı Emrah Özsoybaş, Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, siyasi partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

Marmara Haber