Akay: Kültür Parkı Projesi bizim için çok önemli

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Kültür Parkı, Kültür Merkezi ve Yeni Pazar Yeri projeleriyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirtirken, yakında görsel olarak bu projeleri kamuoyu ile paylaÅ

GÜNDEM 16.05.2015 17:36:00 0
Akay: Kültür Parkı Projesi bizim için çok önemli

Kültür Parkı, Kültür Merkezi ve Yeni Pazar Yeri projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hızlı ve ciddi bir çalışma içindeyiz. İnşallah çalışmalarımız yakında görsel olarak da kendini gösterecektir” dedi.

 

TEMELİ AĞUSTOS’TA ATILACAK

 

Kültür Parkı ve Kültür Merkezi projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kültür Parkı ve Kültür Merkezi projelerini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. Kültür Merkezi’nin proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Ağustos ayında Kültür Merkezi’nin temelini atmayı planlıyoruz. Kültür Merkezi, Kültür Parkı ve Yeni Pazar Yeri birbiri ile ilişkili projelerdir. Pazar Yeri projesini biz yapacağız. Diğer iki projeyi ise Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bunların hepsinin temelini 2015 içinde atmayı planlıyoruz” dedi.

 

SON DURUMU ÖĞRENMEK İÇİN ANKARA’YA GİDECEĞİZ

 

Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu konuda önümüzdeki en büyük soru işaretlerinden biri de Subay Lojmanları konusudur. Önümüzdeki hafta bu konudaki son durumu öğrenmek amacıyla Ankara’ya gideceğiz. Amacımız önce Kültür Merkezi’ni yapmak. Daha sonra Astsubay Lojmanları’nı da ilçemize kazandırarak Kültür Parkı projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu proje ilçemiz için çok önemli bir projedir. Hızlı ve ciddi bir çalışma içindeyiz. İnşallah çalışmalarımız yakında görsel olarak da kendini gösterecektir.”  

 

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

 

Konuşmasının devamında ilçenin çeşitli yerlerinde yapılacak yol çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden temin edeceğimiz parke taşlarla Kızılpınar Mahallesi’nde parke taş yol yapacağız. Ayrıca bir önceki mecliste aldığımız İller Bankası’ndan kredi kullanma yetkisi ile Fatih Mahallesi’nde yaklaşık 3 milyon TL bedelli bir asfaltlama çalışması yapacağız. Fatih Mahallesi’ndeki bütün beton yolları ve Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki bazı sokakları asfaltlayacağız. İhalesini haziran ayında yapacağız. Haziran ayı sonunda asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ