Çerkezköy'de 45 parka makyaj!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, park ver Bahçeler Müdürlüğü'nün Fen İşleri'ne devredilmesiyle birlikte ilçede bulunan 45 parkı yeniden yapılandırma çalışmasına başlad?

GÜNDEM 15.05.2015 19:11:00 0
Çerkezköy

Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki park ve bahçeler ile ana caddelerdeki refüjlerde yeni yapılandırma çalışmaları başlattıklarını bildirdi. Akay, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın bizlerden bazı beklentileri var. O beklentileri belediye olarak yerine getirmek için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Nedir bu beklentiler, parklarımızın yeniden yapılandırılması,ışıklandırılması,refüjlere çeki düzen verilmesi idi. Bizde ilçemizdeki caddelerimizin refüjlerindeki boş alanlar ile döner kavşaklardaki alanları ve park alanlarımızı çiçeklendirerek peyzaj çalışması yaptık. Bu çalışmalarımız devam ediyor.Tüm parklarımız bu yeni yapılandırma çalışması kapsamında ışıklandırılacak, halkamızın huzur ve güven ortamında oturacağı istirahat edeceği mekanlar haline getirilecek.İlçemizdeki tüm mahallelerimizde bulunan toplam 45 parkımızda günün koşullarına ve halkımıza cevap verecek güzellikte ve ortamda olacak. 50 gün içinde bu çalışmalarımızın tamamı  sonlandırılmış olacak. 45 parkımızın da yenilenmesi bitmiş olacak. Bu konuda bazı çalışmalarımızı da Büyükşehir Belediyemizle ortak yapıyoruz.”

TEPE PİKNİK ALANINDA DA ÇALIŞMALAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK

Tepe Piknik Alanı’ndaki çalışmalarla ilgili açıklamalarla konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Mayıs ayı itibariyle başlattığımız park ve bahçelerin yeniden düzenlenmesi çalışmalarımızın yanı sıra önümüzde ki günlerde de Fatih Mahallemiz’de de asfaltlama çalışmaları  yapacağız.Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Tepe Emlak Konutları Yanı’ndaki Belediye Piknik alanımızdaki doğal parkımızda da düzenleme çalışmaları başlattık.Bu parkın ana caddeye bakan kısmı  tamamen dinlenme alanı olarak yapılandırılacak. Burada basketbol, voleybol ve tenis sahaları yeniden düzenlenerek yapılacak. Ayrıca eski muhtarlığın bulunduğu yerden muhtarlığın yeni yerine kadar olan park alanı çevresi atıl durumdan kurtarılarak  beton  duvar yapılarak güzel bir görünüm kazandırılacak. Yine, Tepe Parkı’na 3 bin metrelik yeni bir yürüyüş parkuru çalışması başlattık. Bu güne kadar Veliköy’de 2 Kızılpınar’da 2 ve Çerkezköy ilçe merkezinde de 12 parkın düzenleme ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı.”açıklamalarında bulundu.

HALI SAHA YANINA DA YÜRÜYÜŞ ALANI YAPACAĞIZ

Başkan Akay, Akın Akın Caddesi’nde bulunan Belediye Halı Sahası’nın zeminini de yenilediklerini belirterek, “Halı sahamızın zeminini yeniden kaplayarak, yeniledik. Bu halı sahamızın etrafına da yürüyüş alanı yapacağız. Yürüyüş alanı çalışmasına da başladık. Ayrıca halı sahanın yanından geçen derenin istinat duvarları çevresine de payzaj çalışması yapılacak. Bu çalışmalarda 50 gün içerisinde bitirilecek. Şehit Doğan Sokağı cadde haline getirilerek beton yol yapacağız. Bu çalışmalar ile altı yol kavşağındaki trafiği hafifletmiş olacağız. Bununda 1 milyon 400 bin TL’lik ihalesi sonuçlandı. Önümüzdeki günlerde çalışma başlayacak.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN