Özgecan unutulmadı

Edirne Belediye Başkanlığı, Mersin'de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı ve adını taşıyan bir kadınlar lokali açtı.

GÜNDEM 15.05.2015 19:06:00 0
Özgecan unutulmadı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Özgecan’ın vahşice öldürülmesinin ardından erkek olduğundan utandığını söyleyerek açılışa gelen kadınlardan özür diledi.

 

KİRASI BELEDİYEDEN

 

Edirne Belediyesi Kıyık Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir binayı kadınların kuaför, cilt bakımı el sanatları ve spor yapmalarını sağlamak için kiraladı. Kirasını Edirne Belediyesinin ödeyeceği bina lokal olarak hazırlandı ve Mersin’in Tarsus İlçesi’nde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismini verildi,

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Lokalin açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yardımcıları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Özgecan Aslan anısına şiirler okundu.

 

Ülkenin son yıllarda kadına şiddet, kadın cinayetleri ve kadın tacizleriyle çok sık gündeme geldiğini, vahşetin durması ve durdurulması gerektiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kadına yapılan şiddet ve kadın cinayetlerinden bir erkek olarak utanıyorum ve tüm kadınlardan özür diliyorum. Çünkü biliyor ve inanıyorum ki nasıl dünya üzerindeki her insan her canlı bir kadının eseri ise bir kadın tarafından dünyaya getirilmiş, bakılmış büyütülmüşse, iyi gününde kötü gününde kadının eli hep onun üzerinde olmuşsa kadına kıyılabilmesini gerçekten anlamak mümkün değil. Tabi ki bunun için toplumsal, kurumsal ve kişisel anlamda mücadelemiz devam ediyor."dedi.

 

TACİZCİYE İŞ YOK

 

Başkan Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Edirne Belediyesi'nin ruhsat verdiği toplu taşıma araçlarında kadına şiddet, kadın cinayeti, çocuğa şiddet ve taciziyle mahkeme kararıyla hüküm giymiş kişilerin çalışmasına izin vermeyecek."dedi.

 

Ardından Gürkan ve beraberindekiler lokalin açılışını yaptı. Kurdeleyi Gürkan ve açılışa gelen kadınlar kesti. 

Marmara Haber