Tekirdağ'da Soma eylemi

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Tekirdağ Şubesi üyeleri, geçtiğimiz yıl Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle eylem düzenledi.

GÜNDEM 15.05.2015 18:38:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Tekirdağ Şubeleri, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasının 1. yılında eylem düzenleyerek kazayı protesto etti. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Parkta toplanan grup adına konuşan TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cemal Polat, şunları kaydetti: "Manisa Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 canımızı yitirdiğimiz yüzyılın en büyük faciasının yıl dönümü bugün. 301 canımızın acısı hala yüreğimizde. 13 Mayıs işçi katliamında Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Bugün, bu acıyı unutturmak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için alanlardayız. Ne yazık ki böylesine büyük bir facianın ardından sorumlulukların görünen bir kısmının yargılandığı Soma davası bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir. Ülkemizde Soma davası gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmektedir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kavramıyla temelden çelişen ve özellikle kamuya ekonomik anlamda da yük olan işçileri köleleştiren taşeron ve rödovans sistemlerine son verilmelidir."  nla bekledi. Ancak saatler sonra tüm aramalara rağmen sonuç çıkmayınca, iş makinası bulunduğu alandan geri çekildi.

 

HERKES İZİN ALARAK YAPABİLİR

Konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip uzman kişiler ise, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında SİT alanı ve mezarlıklar dışında define araması yapılabileceğini, bu aramalar için Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiğini belirttiler.

Marmara Haber