DOĞUM YARDIMI BAŞLADI

İlk çocuk 300 ikinci çocuk 400 üçüncü çocuktan itibaren 600 TL 'Doğum yardımı' başladı

GÜNDEM 14.05.2015 18:04:00 0
DOĞUM YARDIMI BAŞLADI

Çocuğu olan ailelere yönelik ilk kez gerçekleşecek "doğum yardımı" uygulaması hayata geçti. Buna göre doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 ve sonrasında çocuk sahibi olan Türk vatandaşlarına verilecek.

 

Doğum yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri, sosyal hizmet merkezleri ve yurtdışındaki konsolosluklara başvurabilecek. Türk vatandaşlarına canlı doğan birinci çocuğu için 300 lira, ikinci çocuğu için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocukları için ise 600 lira ödenecek.

 

 Tekirdağ Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hasan Yılmaz yaptığı açıklamada çocuk yardımı ile ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, şunları kaydetti:  “Doğum yapan Türk Vatandaşı ya da mavi kart sahipleri 15/05/2015 tarihinden itibaren şahsen, iadeli taahhütlü posta yolu ile veya kargo yolu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ya da İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapabileceklerdir. Matbu başvuru dilekçesi İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlardan da temin edilebilecektir. Yurtdışında yaşayan Türk Vatandaşları ise bağlı bulundukları konsolosluk ya da büyükelçiliklerine başvurabileceklerdir. Doğum yapan kişinin başvuru işlemleri dilekçe vermesi ile gerçekleştirecek olup, süreç 15 gün içerisinde tamamlanacaktır.” açıklamasını yaptı.

Marmara Haber