Birinci sınıf program

Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, "Engellilerimizin diğer bireylerden farkları yoktur. Sadece yaradılışları, sonradan uğradıkları kaza nedeniyle yaşam biçimleri değişmiştir. O nedenle engelli kavramı b

GÜNDEM 14.05.2015 17:59:00 0
Birinci sınıf program

Programda hazırladıkları gösterilerle hünerlerini sergileyen öğrenciler ise profesyonellere taş çıkarttı

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde program düzenledi. Programa Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Fisun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, SGK Müdürü İshak Marangoz, İŞKUR Çerkezköy Müdürü Adem Pusaoğlu,İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak Mal Müdürü İlhami Taşkın, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz kürsüye çıktı. Karagöz, “Ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Engellilere verilecek en büyük destek onlara karşı bir tebessüm, sevgi, kucaklama olarak düşünüyorum. Herkes birer engelli adayıdır. Onlara acıyarak değil, hak ettikleri gibi değeri vermekte yardımcı olmalıyız. Eğitim her engeli aşar diyerek yola çıktık. Bu gün bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

YALNIZ BIRAKMAYIZ

Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, "Asıl engelin insanın kafasında olduğu bilincinin hakim olması lazım. Eğer kafadan engel kısmını çıkaramazsak o içimizde kalırsa ne yaparsak yapalım kendimizi girdabın içinde kurtaramayız. İlimizde çocuklarımızın eğitimi ile ilgili fiziki eksiğimiz yoktur. Sıkıntılarınızı sizin kadar biliyoruz ve hissediyoruz. Ailelerin en büyük düşüncesi bizden sonra çocuklarının ne olacağı endişesidir. Devletimize güvenin. Bizler onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız” ddi:

ORTAK SORUMLULUĞUMUZ

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan imkan ve hizmetlerle doğru orantılı olması gerektiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Herkes gücü ve imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur."dedi

FARKLARI YOK

Engellilerimizin diğer bireylerden farkları yoktur diyen Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, "Sadece yaradılışları, sonradan uğradıkları kaza nedeniyle yaşam biçimleri değişmiştir. O nedenle engelli kavramı bile bana anlamlı gelmiyor. Engeliler de bizim gibi birinci sınıf insandır. Ülkenin topraklarında yaşayan birey olarak anayasadaki paylaşım ilkelerine göre hangi haklar veriliyorsa anayasada tanımlanmış ve anlatılmıştır. Çocuğu engelli doğan yada sonradan engelli olan ailenin yaşam biçimi ister istemez farklılaşıyor. Onlar bu duruma alışana kadar zorluklar yaşıyorlar. Daha sonra ise kendileri için vazgeçilmez bir parça olan engelli çocuklarını diğer çocuklarından da ayırmıyorlar. Bu davranışlar bizim milletimize mahsus kutsal bir davranış tarzıdır. Kuşlara vakıf kuran millet kendi bireyini hiçbir şekilde mağdur bırakmaz, hakkına tecavüz etmez” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Protokol konuşmalarının ardından Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo büyük beğeni ile izlendi. 3 Aralık Engelliler gününde ilçede yapılan mektup yarışmasında dereceye giren Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi velilerinden Berkant Demir kızına yazdığı mektubu okurken, davetlileri de duygulandırdı. Programda çeşitli turnuvalarda dereceye giren öğrencilere Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından çeşitli hediyeler verildi.

PAMUK ŞEKERİ

Balkan şampiyonasında dans dalında birinci olan 11/A sınıfı öğrencisi Zehra Yaman dans gösterisi gerçekleştirdi. 5/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 'Domates Biber Patlıcan' gösterisi, 3/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 'Tavşan Rondu' beğeni topladı ve izleyenleri güldürdü. 11/A sınıfı öğrencisi Merve Başak Odabaş 'Bana Engelli Diyorlar' isimli şiirini okurken, öğrencilerin hazırladığı 'Dedeler Oyunu' herkesi güldürdü. Öğrencilerin 'Üsküdar’a Giderken' gösterisini sergilemesinin ardından halk oyunları gösterisi ile 'Hababam Sınıfı Bilgi Yarışmasında' adlı tiyatro oyunu da ilgiyle izlendi. Öğrencilerin performansı usta oyuncuları ise aratmadı. Gösterilerin tamamlanmasının ardından  sahneye çıkan bütün öğrenciler 'Fesuphanallah' şarkısını söylediler. Programın tamamlanmasının ardından Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Kaymakam Metin Kubilay olmak üzere protokol üyeleri öğrencilere günün anısına pamuk şekeri dağıttı.

Marmara Haber