ÇEMYO'DA NELER OLUYOR

Youtube'a düşen kavga görüntülerinin ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'ne istifasını verdi. Buluş

GÜNDEM 13.05.2015 17:52:00 0
ÇEMYO

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) Youtube’ye düştü! ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş ile yardımcısı Öğretim Görevlisi Barbaros Arif Özcan, kavga etti. Okulu bir anda ayağı kaldıran kavgada Barbaros Arif Özcan Okul Müdürü Ercan Buluş’un odasından diğer öğretim görevlileri tarafından çıkartıldı. Buluş’un üzerine yürüdüğü öğrenilen Özcan’ın ‘Seni görevden aldıracğım.’dediği öne sürüldü. Bu kavganın ardından iki yıldır ÇEMYO Müdürlüğü görevini yürüten Ercan Buluş, görevinden istifa etti.

 

MESAİ SAATLERİNE UYMAYAN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KİM

 

ÇEMYO’yu youtube’ye düşüren kavga görüntülerinin nedeni ise bazı öğretim görevlilerinin ‘Mesai saati’ne uymaması olarak gösterildi. Müdür Buluş ile yardımcısı arasında çıkan kavganın bir başka öğretim görevlisi yüzünden çıktığı ileri sürülüyor. Okul Müdürü Buluş’un, ders saatleri dışında okulda durmayan öğretim görevlisini birkaç defa uyardığı ancak bu uyarılar dikkate alınmadığı gibi, Müdür Yardımcısı Barbaros Arif Özcan tarafından da korunmaya başlandığı ileri sürüldü. Olayın ardından telefonla ulaştığımız Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, istifasını doğrularken, “Olayla ilgili konuşmak istemiyorum. Ben gerekli yerlere gerekli bilgileri verdim. İstifa dilekçemi de rektörlüğümüze sundum. Bu şartlarda görev yapmam mümkün değildi. Başka söylenecek birşey yok. ”diye konuştu.

 

 

REKTÖRLÜK İSTİFAYI KABUL ETTİ

 

Kavganın ardından ‘Seni görevden aldıracağım’ tehditleriyle karşı karşıya kaldığı öne sürülen Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş’un ise, “Beni siz görvden aldıramazsınız. Ancak ben istifa ederim.”dediği kaydedildi. Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş’un pazartesi günü Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne verdiği ‘İstifa’ dilekçesinin işleme koyulduğu öğrenildi.

 

YENİ MÜDÜR BUGÜN İŞ BAŞI YAPACAK!

 

Bu arada istifa eden Müdür BuErcan Buluş’un yerine ÇEMYO’ya geçici görevle Çorlu Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş’ün görevlendirildiği öğrenildi. Doç. Dr. Gümüş’ün bugün Veliköy’deki ÇEMYO kampüsüne gelerek görevine başlaması bekleniyor.

 

Haber / Abdulhamit ALBEZ