Tekirdağ Savcısı meslekten ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, 5'e 2 oy çokluğuyla 17-25 Aralık operasyonlarının başında bulunan Zekeriya Öz'le birlikte savcılar Celal Kara, Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Mehmet Y

GÜNDEM 13.05.2015 17:24:00 0
Tekirdağ Savcısı meslekten ihraç edildi

Dairenin kararını, Hakimler ve Savcılar Kanunun 69. maddesinin son fıkrasına göre aldığı belirtildi. Kanunun 69. maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor. HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, ihraç kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kurulda bütün üyeler kararları  kendi vicdani kanaatlerine göre verir. Kimseden etkilenmesi söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

 

TEKİRDAĞ’A TAYİN EDİLMİŞTİ

 

25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu Savcısı Muammer Akkaş, olaydan sonra Tekirdağ'a tayin edilmişti. Tekirdağ'da yaptığı açıklamada, "Ferhat Sarıkaya Bey'e yaptıklarını bizlere yapmaya çalışıyorlar" demişti. Akkaş, Şemdinli Savcısı Sarıkaya gibi ihraç edildi.

Marmara Haber