Çerkezköy OSB'de bir dönem sona erdi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne 10 yıldır başkanlık eden Ömer Sarıoğlu, dün saat 14.00'da gerçekleştirilen 13'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı ile görevi Eyüp Söz

GÜNDEM 12.05.2015 19:33:00 0
Çerkezköy OSB

Çerkezköy OSB’nin 13’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı, divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına Orhan Ermeç’in seçildiği toplantıda, Zübeyir Altın ve Fatih Elayın da Divan Üyesi olarak görev aldı. Divan Heyeti’nin oluşturulmasının ardından Yönetim Kurulu raporu ibra edildi. Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, son 2 yılda yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yönetim Kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantı Denetim Kurulu raporunun görüşülmesi ile devam etti. Çerkezköy OSB Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş’ın yaptığı bilgilendirmenin ardından oylamaya sunulan Denetim Kurulu raporu da oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Şükrü Aydın tarafından Yeminli Mali Müşavirlik Raporu okundu. Yeminli Mali Müşavirlik raporu da oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

ÇERKEZKÖY OSB’NİN DÖNEM NET GELİRİ 39 MİLYON 759 BİN TL OLARAK AÇIKLANDI

 

Çerkezköy OSB’nin 13’üncü Olağan Genel Kurulu, bilanço ve gelir tablosunun görüşülmesi ile devam etti. Bilanço ve gelir tablosu hakkında bilgilendirmede bulunan Günay Aydın, “Çerkezköy OSB’nin 31 Aralık 2014 itibari ile aktif ve pasif varlıklar toplamı 300 milyon 240 bin 47,42 TL’dir. Dönem Net Geliri ise 39 milyon 759 bin 742,73 TL’dir” dedi. Bilanço ve gelir tablosu da katılımcılar tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR HİZMETLERİNE YÜZDE 50 ZAM

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy OSB Bütçesi ve Hizmet Gelirleri konusu görüşüldü. Gündem maddesi hakkında bilgi veren Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Hizmet kalemlerinde ‘İmar Tarifeleri’ hariç tüm kalemlere yaklaşık yüzde 12 oranında artış yapıldı. İmar Hizmetleri tarifelerine ise yüzde 50 oranında bir artış yapıldı” dedi. Kanal projesi kapsamında için sanayicilerden aylık 400 TL para alınacağını belirten Özdoğan, “2015 yılı bütçemiz ise 599 milyon 454 bin TL olarak tahmin edildi” dedi. Bahse konu gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı.

 

SARIOĞLU ADAY OLMADI

 

Ve toplantıda beklenen an geldi. 10 yıldır Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sarıoğlu’nun aday olmadığı seçimlere tek liste ile gidildi. Eyüp Sözdinler Başkanlığı’ndaki listede Natan Yakuppur, Ali Bekmezci, Bülent Darcan ve Eyüp Koray Dinsel de Yönetim Kurulu Üyeleri olarak yer aldı. Tek liste ile gidilen seçimde Eyüp Sözdinler Çerkezköy OSB’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

 

ÇTSO’LU SAVAŞ VE ÜLKER OSB’NİN DENETİM KURULUNA SEÇİLDİ

 

Seçimlerde Çerkezköy OSB’nin Denetim Kurulu üyeliklerine ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker ile Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş’ın seçilmesi dikkatlerden kaçmadı.  

 

HUZUR HAKKI TALEP ETMİYORUZ

 

Toplantıda daha sonra ‘Çerkezköy OSB Yönetimi Huzur Hakkı’ konusu görüşüldü. “Öncelikle kendilerine gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür eden Çerkezköy OSB’nin yeni Başkanı Eyüp Sözdinler, “Bu zamana kadar ki yönetimler bu hakkı talep etmedi. Çünkü bu işte gönüllülük esastır. Dolayısıyla biz de talep etmiyoruz” dedi.

 

BU BİR BAYRAK YARIŞI

 

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına, 5 dönem boyunca Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sarıoğlu’na teşekkür ederek başlayan Eyüp Sözdinler, “Kendisi bizim Onursal Başkanımızdır. Bölgemize kazandırdığı eserler için kendisine, yardımcısı Gürdal Adal’a ve tüm yönetimine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Ömer Sarıoğlu’nun tecrübelerinden faydalanacağız. Bize verdiğiniz bu onurlu görevi layığıyla yürütmek için elimizden geleni yapacağız. Bu seçimler aslında bir bayrak yarışıdır. Bizler, aldığımız bu bayrağı bölgemizin amaçları ve vizyonu doğrultusunda görevimizi en iyi şekilde yerine getirdikten sonra bir sonraki değerli üyemize teslim edeceğiz. Bu başarı çıtasını hep birlikte daha da yukarılara taşıyacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah utandırmasın inşallah” diye konuştu.  

 

10 YIL İÇİNDE ÇOK YORULDUK

 

Genel Kurul’da daha sonra konuşan Ömer Sarıoğlu ise ülkede eşine rastlanmayan çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Şimdiye kadarki bütün seçimler tek liste ile oldu. Bütün önergeler oy birliği ile kabul edildi. Türkiye’de böyle başka bir OSB yok. 10 yılda yapılan çalışmalar ortadadır. Biz görev süremiz boyunca hiçbir sanayici arkadaşımızı geri çevirmedik. Kanunlar çerçevesinde tüm sanayici arkadaşlarımızın işini hallettik. 10 yıl içinde çok yorulduk” dedi.

 

HER SANAYİCİ BİZİM PATRONUMUZDUR

 

Eyüp Sözdinler’in kendisinden Onursal Başkan olarak bahsetmesinin büyük gurur olduğunu söyleyen Sarıoğlu, “Bu bir bayrak yarışı. İsimler değişir. Biz bölgeyi kurumsal hale getirdik. Dolayısıyla bölgenin çalışma şekli değişmeyecektir. Hiçbir OSB’de yönetime bu kadar kolay ulaşamazsınız. Göreve geldiğimiz ilk gün dedik ki ‘Her sanayici bizim patronumuzdur.’ Bu anlayışla hizmet ettik. Bir şeyler yapabildiysek ne ala” diye konuştu.

 

İDDİA UĞRUNA BAŞKAN OLDUM

 

10 yıl önce bir iddia uğruna göreve geldiğini anımsatan Sarıoğlu, “Buraya enerji santrali yaparsın-yapamazsın derken bir de baktık ki başkan olmuşuz” dedi. Yeni yönetime görevinde başarılar dileyen Ömer Sarıoğlu, “Eğer ihtiyaç duyulursa her zaman sizlerin yanında olacağımı bilmenizi isterim” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

Sarıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan M.Gürdal Adal da “10 yıl boyunca Başkan Vekilliği görevini elimden geldiğince en iyi şekilde yapmaya gayret ettim. Hatalarımız ya da istemeden üzdüğümüz insanlar olmuştur. Bunun için herkesten helallik istiyorum” dedi. Toplantı sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ