Kaymakam Kubilay Bilim Fuarı'nı gezdi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Mevlana Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını yaptı. Kaymakam Kubilay, 60 öğrencinin hazırladığı 28 projeyi fuarda t

GÜNDEM 12.05.2015 19:28:00 0
Kaymakam Kubilay Bilim Fuarı

Mevlana Ortaokulu’nun düzenlediği TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katılan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, “En öncelikli işimiz eğitimdir. Çerkezköy’de bu tür bilim fuarlarının sayısının artmasını temenni ediyorum” dedi.

 

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN YARATICILIĞINI ORTAYA ÇIKARMAK

 

Mevlana Ortaokulu’nun düzenlediği TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı dün saat 11.00’da gerçekleştirildi. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Erçin, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır” diye konuştu.

 

28 PROJE TANITILDI

 

Bilim Fuarı’nda Matematik alanında 7 proje, Fen ve Teknoloji alanında 15 proje, Türkçe alanında 1 proje, Sosyal Bilgiler alanında 2 proje, İngilizce alanında 2 proje, Bilişim Teknolojileri alanında 1 proje olmak üzere toplam 28 proje bulunduğunu kaydeden Müdür Erçin, “Bu projeleri 60 öğrencimiz 10 danışman öğretmen nezaretinde ortaya koydu. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilir. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir” dedi.

 

HİÇBİR İCAT SIFIRDAN VAR OLMAMIŞTIR

 

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Müdür Mehmet Erçin, “Yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük adımların ilk basamağıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen proje koordinatörü Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nurhan Işık’a, tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM EN ÖNCELİKLİ İŞİMİZ

 

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Çerkezköy’de göreve başladığımız ilk günden beri söylediğimiz bir şey var. O da en öncelikli işimiz eğitimdir. Bu kapsamda birçok önemli çalışmaya imza attık. Halk Eğitimi kurslarına ağırlık verdik. Okullarımızın en kaliteli şekilde eğitim öğretim verebilmeleri adına çalışmalarımızı genişlettik. Bu çalışmalarımızın sonuçlarını da bu tür etkinliklerle görüyoruz. Çocuklarımızın böylesine güzel ve başarılı bir organizasyona imza atmaları bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi.

 

PROJELERİ YAKINDAN İNCELEDİ

 

Mevlana Ortaokulu tarafından organize edilen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çocuklarımız çok başarılı projeler hazırlamış. Diğer okullarımızın da bu tür etkinliklere imza atmalarını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu. Kaymakam Kubilay ve beraberindekiler daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden ilginç projeleri yakından inceledi.

 

Marmara Haber