Vatan borcu engel tanımadı!

Temsili askerliklerini yapmak isteyen 17 engelli, önceki gün Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Yaşam Evi'nde düzenlenen asker eğlencesinin ardından, dün Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı?

GÜNDEM 11.05.2015 18:43:00 0
Vatan borcu engel tanımadı!

Sakatlar Haftası’nda engelliler temsili askerlik yaptı. 17 engelli vatandaş için temsili askerliklerini yapmadan önce Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Yaşam Evi’nde asker gecesi düzenlendi. Programda, askerlik yapacak olan engelliler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinde ikamet eden, ancak fiziksel engelleri dolayısıyla 15 aylık askerlik görevini yerine getiremeyen 17 engelli vatandaş, dün bir günlüğüne de olsa askerlik yapma imkanı buldu.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay başta olmak üzere tüm komuta kademesinin engelliler için seferber olduğu bu özel günde 17 engelli vatandaş, bir günlüğüne de olsa çakı gibi asker oldu. 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığına teslim olan 17 engelli askere burada askerlik hakkında temel eğitimler verildi. Bir günlük temsili askerlik töreninin ardından 17 engelli asker için saat 14.00’da yemin töreni düzenlendi. Engellilerin yemin ettiği törende duygulu anlar yaşandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

17 engelli vatandaş için düzenlenen yemin törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı irfan Mandalı, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AİLELER BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

 

 Yemin töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, bando takımı eşliğinde sancak yerini aldı. Sancağın yerini almasının ardından, Sancağın ve Tugayın tanımı yapıldı. Engelli 17 asker kendilerine eğitimi veren komutanlarının eşliğinde yemin ettiler. Duygusal anların yaşandığı programda engelli aileleri, yakınlarının fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

 

ARKADAŞLARI ADINA KONUŞTU

 

 Engelli Mehmetçikleri temsilen bir konuşma yapan Ali İhsan Çöpoğlu, “Bu vatanın birer evladı olarak vatan borcumuzu ödemek için yola çıktık. Bu vatan borcunu şehitlerimiz gibi ödemeyi elbette ki arzu ederdik. Ancak bu mümkün olmadığından temsili askerlikle borcumuzu ödeyebiliyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar gönüllerimizde yaşadıkça hiç ölmeyecekler. Bu vesileyle değerli gazilerimizi de sağlıklı yaşam dileklerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BİR BAKIŞIMIZ BİLE BAYRAĞIMIZIN DALGALANMASINA YETER

 

 Ali İhsan Çöpoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Engelsiz gönüllerimizle, perdesi sevgimizle birliği temsil edelim istiyoruz. Her birimiz yurdumuzun ayrı köşelerinden toprağını taşırken biliyoruz ki her karış toprak bizimdir. Mehmetçiklerimizin yürekleri de hep bizim olacaktır. Unutmayalım ki bu gök kubbe altında bu topraklar üstünde nefes aldığımız sürece bir bakışımız bile bayrağımızın dalgalanmasına yeter. Bakın, isteyince nasıl birlik oluşturduk. Yürümek istedik, gönülle yürüdük. Görmek isteyince de göz olduk ve duymak istediğimizde kulağımızı İstiklal Marşına verdik, dile söz olup biz de askeriz diyebildik. Ne mutlu yanımdasınız, ne mutlu ki canımıza cansınız.”

 

MEHMETÇİKLERİN AND İÇMELERİNİ GURURLA İZLEDİK

 

Çerkezköy, Saray ve Kapaklı’dan toplam 17 engelli vatandaşın dilekçe ile kendilerine başvurarak bir gün için dahi olsa kutsal askerlik görevlerini yapmak istediklerini kaydeden 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, “Mehmetçiklerin and içmelerini gururla izledik.  1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, kutsal askerlik hizmetini bir gün süreyle icra etmesine imkan sağlamak için her yıl geleneksel olarak temsili askerlik uygulaması yapılmaktadır. Bugün tugayımıza katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 17 Mehmetçiğimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yemin etmeye hak kazandılar” dedi.

 

İÇTİĞİNİZ YEMİNLE KAHRAMAN MEHMETÇİKLER OLDUNUZ

 

3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevgili Mehmetçikler, sizler bugün kahramanlığını dünyaya kabul ettirmiş, tarihi şan ve şerefle dolu Türk silahlı kuvvetlerinin bir günlük misafiri oldunuz. Milletinden aldığı bu güçle önüne çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip, dünyanın sayılı ordularından birisi olan Türk silahlı kuvvetlerini yakından tanıdınız. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Asıl önemlisi sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğinde, kutsal sancağımızın gölgesinde, arkadaşlarınızla omuz omuza, silahlarınıza el basarak yemin ettiniz. Ne mutlu sizlere ki içtiğiniz bu yeminle en sıkıntılı zamanlarda mucizeler yaratan Türk milletinin gururu, göz bebeği, kahraman Mehmetçikler oldunuz.”

 

TERHİS BELGELERİNİ VE HEDİYELERİNİ PROTOKOL ÜYELERİNDEN ALDILAR

 

Programda daha sonra, engelli askerlere, görev yaptıkları Tugay Komutanlığı tarafından, terhis belgeleri verildi. 17 engelli askere ayrıca Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından günün anısına çeşitli hediyeler verildi. Program tüm askerlerin tören geçişi ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ