Bisikletini alan geldi!

Çerkezköy Belediyesi'nin 'Bisikletini Al Sen De gel' sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Bisiklet Şenliği'ne katılımın yüksek olması dikkat çekti. 2 bin kişi aynı anda pedal

GÜNDEM 10.05.2015 20:23:00 0
Bisikletini alan geldi!

Çerkezköy Belediyesi tarafından sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ‘Bisikletini Al Sen De Gel’ sloganıyla başlattığı 1. Bisiklet Şenliği dün yapıldı. Yoğun ilginin olduğu şenliğe 2 bin kişi bisikletiyle katıldı.

 

2 BİN BİSİKLETLİ AYNI ANDA PEDAL ÇEVİRDİ

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlene Bisiklet Şenliği’ne yoğun katılım oldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, CHP Tekirdağ 5.Sıra Milletvekili Arzu Mandalı, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, belediye meclis üyelerinin de yer aldığı şenliklere 7'den 77'ye iki binin üzerinde spor sever bisikleti ile birlikte katıldı. Şenliğe katılan sporsever bisikletçilere şapka, yelek hediye edildi.

 

AMACIMIZ BİSİKLETİ TEŞVİK ETMEK

 

Bisiklet turu öncesinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı konuşmada, bisiklet tutkunlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akay, “Sağlıklı yaşam adına şenliğimize katılan tüm bisiklet tutkunlarına, halkımıza, çevre il ve ilçelerden gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız büyükten küçüğe her kesimi bisiklete binmeyi teşvik etmektir" dedi.

 

BELEDİYE’DEN PİKNİK ALANINA KADAR PEDAL ÇEVİRDİLER

 

Çerkezköy Belediyesi önünden start alan Çerkezköy Belediyesi 1. Bisiklet Şenliği, Atatürk Caddesi’nden Narin Kavşağı’na, buradan tekrar Atatürk Caddesi’ne dönüş ile devam etti. Atatürk Caddesi boyunca pedal çeviren bisiklet severler, Atatürk Viyadüğü, Cengiz Topel Caddesi istikametinden Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’ndaki bitiş noktasına vararak parkuru tamamladılar. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile CHP Tekirdağ 5.Sıra Milletvekili Arzu Mandalı Sucu başarılı bir şekilde finish alanına ön sıralarda girmesi ile dikkat çekti. Bisiklet turunun tamamlanmasının ardından etkinliğe katılan katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

AKAY PİKNİK ALANI’NDA YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Bisiklet şenliğinde parkurun tamamlandığı Tepe Piknik Alanı’nda katılımcılara yönelik burada yapacakları çalışmaları anlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Piknik Alanımızı daha modern ve kullanışlı hale getirmek için çalışmalara başlıyoruz. Öncelikli olarak 1300 metrekarelik bir alana çocuklarımız için park ve oyun alanı yapılacak. Yaklaşık 3 bin metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu yapılacak. Mevcut spor sahalarını kaldırarak yerlerine basketbol, voleybol ve tenis sahaları yapacağız. Ayrıca çeşitli fitness aletleri konulacak.”diye konuştu.

 

7 BİN METREKARELİK PARK ALANI OLUŞTURULACAK

 

Piknik Alanı’na gelen vatandaşların araçlarını park edebilmeleri için 7 bin metrekarelik bir park alanı oluşturacaklarını anlatan Başkan Akay, “Piknik Alanımızda bulunan oturma gruplarını değiştireceğiz. İlk etapta 100 tane yeni oturma grubu ile 30 adet barbekü koyacağız. Piknik alanımızdaki çimler de elden geçirilecek. Çim olmayan bölgeler ise çimlendirilecek. Otomatik sulama sistemine geçilecek, çöp kovaları da yenilenecek.”dedi.

 

KONSER ALANI YAPILACAK

 

Belediye Başkanı Akay, ayrıca yapacakları bir konser alanıyla ilgili de bilgi verdi. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Piknik Alanı’nın çevresine 530 metre çevre duvarı yapacaklarını bununla birlikte bir de konser alanı oluşturacaklarını anlatan Akay, “Yapacağımız düzenlemelerin ardından Piknik Alanımız daha modern ve kullanışlı hale gelecek.”dedi.

 

Gökhan TEKER