Sulama sezonu dualarla açıldı

Malkara sınırları içerisinde bulunan Trakya'nın en büyük barajlarından biri olan Karaidemir Barajı'nda sulama sezonu açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 10.05.2015 20:19:00 0
Sulama sezonu dualarla açıldı

Karaidemir Barajı’nda, sezonun ilk suyu, Malkara’nın kuzey yakası ve Hayrabolu ilçesinin güney kırsalındaki arazilere ulaşması için ana kanala salındı. Evrenbey Mahallesi civarında Karademir Baraj kapaklarının bulunduğu alanda dualar eşliğinde kurban kesildi. Törene, Evrenbey Mahallesi Muhtarı Nurittin Çelik, Karaidemir Baraj Sahası Sulama Kooperatifi Başkanı Ramis Seyrel, Başkan Yardımcısı Hayati Tayyar, Muhasip Üye Ayhan Üver, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Erzik ile Mümin Kayış katıldı.

 

Karaidemir Baraj Sahası Köyleri Sulama Kooperatifi Başkanı Ramis Seyrel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, barajda yeteri kadar su bulunduğunu kaydetti. Seyrel, barajdaki mevcut su ile sezon boyunca 62 bin dönümlük arazinin sulanacağını bildirdi.

 

SU SEVİYESİ 104 MİLYON METREKÜPE YÜKSELDİ

 

Başkan Yardımcısı Hayati Tayyar da, önceki yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı Karaidemir Barajı’ndaki su seviyesinin düşük olduğunu, ancak bu yıl yağışlı bir sezon geçirildiği için su seviyesinin 104 milyon metreküpe kadar yükseldiğini belirtti.

 

Baraj çevresine en yakın mahalle olan Evrenbey’in Mahalle Muhtarı Nurittin Çelik ise, "Baraj suyunun arazilerine ulaştı. Tüm sulama yapan çiftçilerimizin hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz" dedi.

 

Baraj Yönetimi, törenin ardından Karatepe mevkiindeki ana dinamo merkezine geçerek, ana kanaldan bölgeye suyu saldı.

Marmara Haber