Akbulut açıkladı, Mandalı yalanladı

Türk Böbrek Vakfı'nın Kapaklı'daki ek hizmet binasının açılışında konuşan Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın Beyaz Saray Düğün S

GÜNDEM 8.05.2015 17:44:00 0
Akbulut açıkladı, Mandalı yalanladı

Türk Böbrek Vakfı Kadriye ve Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi, önceki gün açılışı yapılan ek bina ile kapasitesini yüzde 67 artırdı. Açılış programına, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı arasında yaşanan ilginç diyalog damga vurdu. Akbulut’un, “Belediye Başkanımız Beyaz Saray Düğün salonu alanını Hükümet Konağı alanı olarak ayırmış kendisini tebrik ediyoruz” diyerek elini uzattığı Başkan Mandalı kendisine uzatılan eli sıkmayıp, başını iki yana sallayarak Akbulut’un söylemlerini yalanladı. Mandalı, “Vaat etmekle mal tükenmez. Böyle bir şey yok” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Türk Böbrek Vakfı Kadriye ve Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi ek binasının açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları H. İbrahim Erkan ve Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, İbrahim Aktürk, İlhan Çetinkaya ve Akın Yılmaz, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ve çok sayıda davetli katıldı.  

 

KAPASİTE YÜZDE 67 ARTTI

 

Programın açılış konuşmasını TBV Başkanı Timur Erk yaptı. TBV’nin 30 yıldır toplum sağlığı yararına gerçekleştirdiği çalışmalara dikkat çeken Timur Erk, “Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin yeri bundan 12 yıl önce bize tahsis edildi. Kısa süre içinde hayırsever vatandaşlarımız Kadriye ve Kenan Tunalı’nın destekleri ile binamızı yaptık ve 15 cihaz ile hizmete başladık. O zaman nüfus 30 bindi. Bugün ise Kapaklı’nın nüfusu 100 bin oldu. Dolayısıyla merkezimiz ihtiyaca cevap verememeye başladı. Hayırsever vatandaşlarımız Özgür Kartal ve Atilla Pamukçu’nun katkılarıyla ek binamızı yaptık. Ek binamızla birlikte merkezimizin kapasitesi yüzde 67 artmış oldu” dedi.

 

TBV, STK’LARA ÖNDERLİK EDİYOR

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise merkezin kuruluş aşaması hakkında bilgilendirmede bulundu. Mandalı, Türk Böbrek Vakfı’nın Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına önderlik eden bir kuruluş olduğunu ifade etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da gerçekleştirdikleri örnek çalışmalardan dolayı Türk Böbrek Vakfı’na ve merkezin Kapaklı’ya kazandırılmasında katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

 

4 İLÇEYE HİZMET VERİYOR

 

Sağlığa yapılan yatırımların önemine vurgu yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “Bu merkez yalnız Kapaklı’ya değil, Çerkezköy, Saray ve Vize’deki böbrek hastalarına da hizmet veriyor. Sağlığa yapılan yatırım boşa gitmez. Sizin etrafınızda var mı bilmem ama benim Teyzemin kızı böbrek hastasıydı. Organ nakli olana kadar diyaliz ünitelerinde ömrü geçti. Buradaki hizmet çok büyük bir hizmet. Bu gibi ünitelerin daha fazla açılmasını temenni ediyor, bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ

 

Konuşmasına Kanuni Sultan Süleyman’ın “Bu cihanda muteber bir nesne yok Devlet gibi, olmaya Devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü ile başlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, “Sağlık hizmetleri en önemli hizmetlerdir. Son 10 yılda bu alanda çok önemli gelişmeler yaşandı. Çerkezköy’de önemli bir hastane yakında hizmete başlayacak. Çorlu’da var. Tekirdağ’da şehir hastanesi açılacak. Fakat sağlığa ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın azdır” dedi.

 

VAAT ETMEKLE MAL TÜKENMEZ

 

İlçede son zamanlarda tartışma konusu olan Hükümet Konağı yeri hakkında yaptığı açıklama ile adeta şok etkisi yaratan Akbulut, “Belediye Başkanımız Beyaz Saray Düğün salonu alanını Hükümet Konağı alanı olarak ayırmış kendisini tebrik ediyoruz” diyerek Başkan Mandalı’ya elini uzattı. Mandalı ise kendisine uzatılan eli sıkmayıp, başını iki yana sallayarak Akbulut’un söylemlerini yalanladı. Başkan Mandalı basın mensuplarının konuyla ilgili sorularına ise “Vaat etmekle mal tükenmez. Böyle bir şey yok” diye cevap verdi.  

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Programda hayırsever vatandaşlar Özgür Kartal ve Atilla Pamukçu’ya günün anısına birer teşekkür plaketi verildi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra diyaliz merkezini dolaşan katılımcılara TBV’nin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ