Akbulut helallik istedi

AK Parti'nin 3 dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday olamayan Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, ilçeleri tek tek dolaşarak vatandaştan helallik istiyor.

GÜNDEM 8.05.2015 17:42:00 0
Akbulut helallik istedi

Kapaklı’ya gelen Akbulut, “Veda ziyaretlerine başladık. Şimdiye kadar ilçelerimizin yarısını dolaştım. Bugün de Kapaklı’daki vatandaşlarımdan helallik istemek için buraya geldim” dedi.

 

İLK DURAK İLÇE TEŞKİLATI OLDU

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, önceki gün saat 16.00’da Kapaklı’ya geldi. Akbulut’un ilk durağı Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı oldu. Akbulut’u İlçe Başkanı Salih Bezgin, Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve partililer karşıladı. 3 dönem kuralı kapsamında 7 Haziran’da aday olmadığını anımsatan Akbulut, “Bu nedenle halkımızdan helallik istemek için ilçelerimizi dolaşıyorum. Şimdiye kadar ilçelerimizin yarısını dolaştım. Bugün de Kapaklı’da basın mensupları aracılığıyla vatandaşlarımızdan helallik istemeye geldim” dedi.

 

BİZ UYARMIŞTIK

 

İlçeleri ziyaretleri sırasındaki gözlemlerini de paylaşan Ziyaeddin Akbulut, “Tabloyu çok iyi gördüm. Sahada hep AK Parti var. Muhalefet partilerinin çok ciddi etkinliklerini göremedim. Halkın partimize olan tepkileri de oldukça güzel. Vatandaş, CHP’li yerel yönetimlerden yeterince hizmet alamadığını söylüyor. Fakat bunun böyle olacağı belliydi. Biz yerel seçimler öncesi uyarmıştık. Sonradan pişman olmayın demiştik. Bu durum genel seçimler öncesi bizim için avantaj aslında. Fakat keşke yerel yönetimler çok iyi hizmet yapsaydılar da biz bu avantaja sahip olmasaydık” ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLI’NIN İLÇE OLMASINDA BÜYÜK EMEKLERİM VAR

 

Kapaklı ve Ergene’nin ilçe olmasında büyük emekleri olduğunu söyleyen T. Ziyaeddin Akbulut, “Bu süreçte asla siyasi bir çıkar gözetmedik. Kapaklı ve Ergene ilçe olmanın meyvelerini toplamaya başladı. İlçe Kaymakamları atandı. Devlet kurumları oluşturuldu. Yeni kurulan ilçelerin elbette bazı eksikleri olacaktır. Bina, araç ve personel gibi… İnşallah bu eksiklikler de en kısa zamanda giderilecektir” açıklamalarında bulundu.

 

GÖREVDEN KAÇMAYIZ

 

Basın mensuplarının, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan, AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan vekillerin Müsteşar ya da Bakan Yardımcısı gibi görevlere getirileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Size böyle bir teklifte bulunuldu mu?” sorusunu yanıtlayan Akbulut, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bu konuda söylemleri oldu, doğrudur. Mecliste 3 dönem kuralına takılan 67 vekil var. Fakat bizim herhangi bir beklentimiz yok. Lakin Genel Merkezimiz bize bir görev verirse görevden de kaçmayız” diye konuştu.  

 

EKSİKLERİMİZ VAR

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin ve Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ile birlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Gürbüz, “Birimlerimizin çoğu oluşturuldu ve hizmete başladı. Fakat hala eksik birimlerimiz var. İlçemizde Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, kütüphane, spor salonu gibi birçok eksiğimiz var” dedi.  

 

HİZMET HALKIN AYAĞINA GELSİN DİYE KAPAKLI’YI İLÇE YAPTIK

 

Kapaklı’nın ilçe olmadan önce Çerkezköy’e bağlı olduğunu anımsatan Kaymakam Gürbüz, “Maalesef o dönem nüfusun büyük çoğunluğu orada olduğu için bütün kurumlar Çerkezköy’e yapılmış. Kapaklı’da önümüzdeki birkaç yıl içinde bütün eksikliklerin giderileceğine inanıyorum” dedi. Akbulut ise “Kapaklı’yı ilçe yapmamızın asıl nedeni de budur zaten. Tüm kurumlar Çerkezköy’deydi. Hizmet vatandaşın ayağına gelsin diye kurumların Kapaklı’da da olması gerekiyordu. Bunun için Kapaklı’yı ilçe yaptık. Zaman içinde eksiklikler de giderilecektir” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ