Kız Öğrenci Yurdu törenle açıldı

Kapaklı Kız Öğrenci Yurdu, dün saat 11.00'da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 8.05.2015 17:38:00 0
Kız Öğrenci Yurdu törenle açıldı

Açılış programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Turan Demircan, BBP Kapaklı İlçe Başkanı Cemalettin Farımaz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve İlhan Çetinkaya, Kapaklı Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Muharrem Davran, çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.  

 

1,5 YILDA BUGÜNLERE GELDİK

 

Programın açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda Kız Öğrenci Yurdu’nun arsasını bağışlayan, Kapaklı Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz, “1,5 yıl gibi kısa bir süre içinde bu günlere geldik. Allah bu yurdumuzun yapımında emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

 

HAYAL DAHİ EDEMEYECEĞİMİZ BİR OLAYI GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “1,5 yıl önce hayal dahi edemeyeceğimiz bir olayı gerçekleştirdik. Bu vesile ile bağış yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, 1,5 yıl önce bu meydanda toplandığımızda bazı bağış rakamları telafuz edilmesine rağmen, o bağışlar gerçekleştirilmedi. Buradan o arkadaşlara sesleniyorum. Yapacağınız yardımlar, çoluk çocuğumuza hizmet olarak geri dönecektir. Bu yurt da bunun en açık göstergesidir” dedi.

 

KIZLARIMIZ BURADA SEVGİYİ BARIŞI ÖĞRENECEK

 

1,5 yıl önce temeli atılan Kız Öğrenci Yurdu’nun adeta 5 yıldızlı bir otel gibi olduğuna vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise, “Bu yapıya bir tuğla dahi olsa destek veren herkesten Allah razı olsun. Bizim bir sözümüz var. Analar ayaklarında beşik sallarken aynı zamanda dünyayı da sallarlar. Çünkü anaların yetiştirdiği çocuklar geleceğe şekil verirler. Bu dünyada savaş var. Ama bu Kız Öğrenci Yurdu’nda kızlarımız sevgiyi barışı öğrenecek. Bu vesile ile ilçemizde bu tür tesislerin çoğalmasını temenni ediyor, bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.    

 

230 BİN TL BORCUMUZ KALDI

 

Programda konuşan Kapaklı’nın tanınan iş adamlarından Selami Hekimoğlu, “İlçemizde güzel şeyler oluyor. Önce Diyaliz Merkezi ek binası, şimdi de Kız Öğrenci Yurdu açıldı. Derneğimizin 230 bin TL borcu kaldı. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ