Başkan Akay şampiyonları ödüllendirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Konya'da yapılan tekvando şampiyonasında birinci olan Küpra Kepenek ve üçüncülük elde eden Samet Ayaz ile Berkan Aslan'ı altınla ödüllendirdi

GÜNDEM 8.05.2015 17:36:00 0
Başkan Akay şampiyonları ödüllendirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta Konya’da düzenlediği okullar arası Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda birinci olan Güzel Spor Kulübü sporcularından Nurullah Narin İlkokulu öğrencisi Kübra Kepenek, üçüncü olan Samet Ayaz ve Berkan Aslan’ı küçük altınla ödüllendirdi. Şampiyon sporcular başkan Akay’ı antrenörleri Bilal Güzel, Vural Ayaz ve Oğuz Güzel ile birlikte ziyaret etti. Başkan Vahap Akay, “Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Elde ettikleri dereceler nedeniylede kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah onları milli takımda da ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.”dedi.

 

İLÇEMİZİ VE İLİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

 

Ziyaret sırasında konuşan Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Baş Antrenörü Bilal Güzel, “Öncelikle Başkanımız Vahap Akay’a bizlere vermiş olduğu destekler nedeniyle kendilerine bir kez daha basın huzurunda teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Konya’da düzenlediği Türkiye Yıldızlar Tekvando şampiyonasında Kübra Kepenek’in bu şampiyonada da kilosunda birinci olması bizleri çok daha fazla mutlu etti. Türkiye  ve Çerkezköy tarihinde Kübra’dan başka bu güne kadar şampiyon olan yok. Kübra iki kez üst üste şampiyon oldu. Bu nedenle bu sporcumuzun taçlandırılması gerektiğine inanıyorum. Biz Çerkezköylü sporcular olarak ilçemizi ve ilimizi tüm turnuva ve şampiyonalarda en iyi şekilde temsil ediyoruz. Dediğim gibi Türkiye tarihinde bu güne kadar böyle üst üste bir şampiyonluk elde eden sporcu yok. Sporcularımızın Türkiye şampiyonu olması ilçemizde ve bölgemizde tekvando sporuna karşı ilgiyi arttırmıştır. Her geçen gün ilgi giderek de artmaktadır.”dedi.

 

BASINIMIZA DA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Güzel Spor Kulübü Baş Antrenörü Bilal Güzel konuşmasına şöyle devam etti, “Çerkezköylü sporcular olarak her zaman ve devamlı olarak bizlerin sesini büyük kitlelere duyuran ve bizlere destek olan Çerkezköy basınımıza da çok teşekkür ediyoruz. Basınımız bizleri motive etmesi de bizlere ayrı bir güç ve şevk veriyor.Bu nedenle basınımızın da bizlerin şampiyonluklarımızda payı olduğunu düşünüyorum.”dedi.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA 12 SPORCU VE 3 ANTRENÖR İLE GİDECEĞİZ

 

Daha sonra Marmaris’te yapılacak olan Türkiye şampiyonasına değinen Güzel şunları kaydetti:  “Marmaris’te 12-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Şapiyonası’na Güzel Spor Kulübü olarak 6, Şampiyon Spor Kulübün’den de 6 sporcu olmak üzere toplam 12 sporcu ve 3 antrenör ile gideceğiz. Sporcularımızın bu şampiyonada da şampiyon olacaklarına inanıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Kübra önümüzdeki günlerde Milli sporcumuz oluyor. Bu sporcumuzu Önümüzdeki aylarda yapılacak Dünya şampiyonasına Çerkezköy Belediyesi Sporcusu olarak katılmasını istiyoruz. Şampiyonada hem belediyemizin hem ilçemizin sesini dünyaya bu spor dalında da duyurması gerektiği düşüncesindeyim.”

 

SAMET VE BERKAN ŞANSIZLIKLARI NEDENİYLE 3’NCÜ OLDU

 

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Baş Antrenörü Vural Ayaz’da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın bizlere verdiği destek her zaman bizleri daha iyi dereceler elde etmemize vesile olmuştur. Bu nedenle bende başkanımıza katkı ve destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Konya’da yapılan şampiyonada  iki sporcumuz Samet Ayaz ve Berkan Aslan 3’ncü oldu. Bu sporcularımız  kilolarında son anda şansızlıkları nedeniyle birincilikleri kaçırdılar. Ama yinede 20 bin sporcu arasında 3. Olarak derece yapmaları bizleri mutlu etti. Bende bu sporcularımızın Marmaris’te yapılacak olan şampiyonada birincilik elde edeceklerine inanıyorum.”dedi.

 

KÜBRA’YA GÜVENİYOR VE SONUNA KADAR DESTEK VERECEĞİM

 

Antrenörleri dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Öncelikle Konya’da yapılan şampiyonada birinci olan Kübra Kepenek’i bir kez daha tebrik ediyorum. Yine bu şampiyonada 3’ncü olan Samet Ayaz ve Berkan Aslan’ı da tebrik ediyorum. Kübra’nın çok daha iyi yerlere geleceğini ve dünya şampiyonasında da birincilik alacağına güveniyor ve sonuna kadar destek vereceğimi belirtiyorum. Ayrıca Samet Ayaz ve Berkan Aslan’ın da aynı şekilde bundan böyle onlarda daha iyi yerlere gelecek sporcularımız ve onlarında birincilikler alacağına inanıyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak ilçemizde sporun her dalının gelişmesi ve tüm gençlerimizin spor yapması için çalışıyoruz. İstasyon mahallesindeki Kapalı spor salonumuzun da yeniden düzenlenmesi ve spor yapmaya hazır hale gelmesi için ihaleye çıkaracağız. 150 binlik bir Çerkezköy’de faaliyet alanlarımız kısıtlı. Bu nedenlere gençlerimizin spor yapmaları için onlara alan açmak için çalışıyoruz.Marmaris’teki şampiyonaya katılacak olan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, derecelerle döneceklerine inanıyorum.”dedi.

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının ardından şampiyon sporcuları altınla ödüllendirdi. Ödül töreninde Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Veysel Doğruyol da hazır bulundu.

 

MARMARİS’TE YAPILACAK ŞAMPİYONAYA ŞU SPORCULAR GİDİYOR

 

Marmaris’te 12-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına Çerkezköy Güzel Spor Kulübü’nden Kübra Kepenek,Ömer Faruk Erbek, Senanur Kepenek, Meryem Akgün ve Orçun Özşen, Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünden de, Samet Ayaz, Berkan Aslan,Yaşar Can Özer, Alperen Şentürk,Umut Aslan ve Emir Uyumaz ile birlikte antrenörler Bilal Güzel, Vural Ayaz ve Oğuz Güzel katılacak.

 

Haber/Seyit SÜREN