TATİLCİLER SON YILLARDA TERCİHİ KIYIKÖY

Bozulmamış doğası, huzur ve keyif dolu atmosferi ile Kıyıköy, tatilcilerin şehirden kaçış için en çok tercih ettikleri yerlerden biridir.

KÜLTÜR SANAT 8.05.2015 17:16:00 0
TATİLCİLER SON YILLARDA TERCİHİ KIYIKÖY

Kıyıköy’ü keşfetmeyenler, keşfetmek isteyenlere yada merak edenlere  Kıyıköy’ü tavsiye ediyoruz.kıyıköy ayni zamanda oksijen deposu olan bir belde.

 

KIYIKÖY GEÇMİŞTE ŞİFA ARAYANLARIN MEKANIYDI

 

Kıyıköy, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy sevimli  ve şirin bir beldedir. İsmi gibi, Karadeniz’in kıyısında yer alan Kıyıköy, her geçen yıl biraz daha bilinen,tanınan fakat buna rağmen doğası bozulmamış, eşsiz güzelliklere sahip bir yerdir. Gözlerden uzak, kendi ürettikleriyle geçinen keşişlerin yanı sıra şifa arayanların, dünya nimetlerinden uzaklaşarak çile doldurmak isteyen inanç sahiplerinin de uğradığı önemli bir sığınaktı Aya Nikola manastırı burada bulunmaktadır. Tüm bu derin arka plana rağmen, şimdilerde korumasız bakımsız kaderine terk edilen manastır turizm içinde değer bulacağı zamanı dört gözle beklemektedir.

 

DOĞA VE KÜLTÜR GEZİLERİ İÇİN KIYIKÖY

 

 

Kıyıköy,beldesi  son yıllarda özellikle haftasonu gezileri için de bir çok tur şirketinin protföyünde yer almaya başlamıştır. Kıyıköy’e Doğa ve kültür turu  yanı sıra deniz mevsiminde de  zengin bir içerikle donatılmış turların yanısıra, özellikle de doğa fotoğrafları çeken fotoğraf grupları için de eşsiz doğası ile sayısız seçenekler sunmaktadır. Kıyıköy küçük ve sevimli bir belde fakat son yıllarda adının daha sık duyulması, beldenin  gelişen turizm potansiyeli ile de oldukça yakından ilgili olduğu görülmektedir. Son birkaç yılda İğneada ve  Kıyıköy'e otel ve pansiyon gibi işletmeler açılmaya başlandı.

 

KONAKLAMA YERLERİNİN ÇOĞU AİLE İŞLETMELERİ

 

Kıyıköy'de yer alan konaklama tesisleri genellikle küçük aile işletmeleridir. Otellerin yanı sıra Kıyıköy'de rahatlıkla konaklayabileceğiniz pansiyonlar da mevcuttur. Kıyıköy pansiyonları aynı zamanda ekonomik bir konaklama imkanını da tatilcilere sunmaktadır.Ayrıca belde de son derece modern bir de hotel bulunmaktadır.Kıyıköy pansiyonları oldukça sevimli tesisler olduğu gibi günün koşullarına göre ihtiyaçlara cevap vermektedir. Genellikle Kıyıköy’de yaşayan ailelerin işlettiği Kıyıköy pansiyonları sahile, cafe ve restoranlara yakın konumda yer bulunmaktadır. Kıyıköy'de yer alan bir pansiyonlarda konakladığınızda hem doğa ile iç içe olunuyor, hem de kısa yürüyüşler ile dilediğiniz yere rahatça ulaşabiliyorsunuz.Kıyıköy pansiyonları ailecek yapacağınız tatiller için de oldukça ideal konaklama tesisleridir. Her bütçeye hitap eden Kıyıköy pansiyonlarında kalabalık bir grup olarak hem rahat hem de ekonomik bir tatil yapabiliniyor.Doğal güzellikleri ile iç içe, sevdikleriyle rahat ve ekonomik bir tatil yapmak isteyenlere Kıyıköy’ü tavsiye ediyoruz. 

 

 KIYIKÖY’DE TATİLCİLER İÇİN SEÇENEK ÇOK

 

Kıyıköy son yıllarda turizmde de kendine açılımlar arayan, genel itibarı ile önemli bir balıkçı beldesidir. Tarım ve hayvancılık da yörede diğer geçim kaynakları arasında önemli bir yer alır. Kıyıköy,İstanbul' a yakın oluşu nedeniyle özellikle hafta sonunu bu huzurlu beldede geçirmek isteyenlerin sayısında devamlı ciddi bir artış göstermektedir. Denize  girebileceğiniz, doğanın içinde huzur dolu anlar geçirebileceğiniz gibi, Karadeniz’in lezzetli mevsim balıklarının ( palamut, kalkan, mezgit, tekir, barbunya, hamsi, karagöz ve daha bir çok balık çeşidi) akarsularında avlanabilen kefal, alabalık gibi tatlı su balıklarının da tadına bakabilirsiniz. Bu konuda hizmet veren değişik konseptlerdeki işletmeler son yıllarda büyük rağmen görmektedir. Denize girebilecekler için Kıyıköy’ün civarında birçok seçenekler mevcuttur. Hemen beldenin iki yanında yer alan kumsallarda denize girilebildiği gibi, özellikle kamp-karavancılar ile motor gruplarının daha çok tercih ettikleri Selvez, Poliçe, Panayır İskelesi koyları keşfedilmeye hazır, Kıyıköy' ün bir yürüyüş mesafesi uzaklığında yer alır. Fakat yine de buralara aracıyla ulaşmak isteyenler, dolanarak giden köy yollarında önce Kışlacık köyüne uğramalı ve bu koylara sapan yolları kaçırmamaya özen göstermelidir. Bu koylar bakir birer koy olup,gerek manzarası gerek kusmalıda güzeldir.

 

Hazırlayan/Seyit SÜREN