Süleymanpaşa taşeronu aradan çıkarıyor

Süleymanpaşa Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında Süleymanpaşa Belediyesi'nde çalışan ve yeni işe başlayacak taşeron personelin Süleymanpaşa Belediyesi'nin şirketi üzerinden alımÄ

GÜNDEM 8.05.2015 17:15:00 0
Süleymanpaşa taşeronu aradan çıkarıyor

Süleymanpaşa Belediye Meclisi mayıs ayı gündeminin onuncu maddesi olarak yer alan “Şirket hisselerinin tamamı (yüzde 100) Belediyeye ait olan Mutlukent Esenlik Hizmetleri Kültür Sanat A.Ş.’nin 50 bin TL. olan sermayesinin 500 bin TL’ye çıkartılması konusunun Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanması.” konusu görüşülürken, Ak Parti grubunun 9 ret oyuna karşı 20 kabul oyu ile kabul edildi.

 

PERSONEL ARASI AYRIMCILIĞA SON

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat meclis üyelerine yönelik yaptığı konuşmada “Şirketimiz ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Sermaye artırımı sonrası yönetim kurulu oluşturulacak ve genel müdür atanacak. Bundan sonra taşeron olarak tabir edilen personel bu şirket üzerinden işe alınacak. Belediyede çalışacak personel belediye şirketinin personeli ve belediye personeli olarak aynı kategoride iş güvencesine kavuşturulacak.” dedi.

ÇAY BAHÇELERİ YAŞLILARA ÜCRETSİZ

Eşkinat ayrıca mevcut maddedeki bütçe artırımının sadece taşeron personel için olmadığını belediyeye ait çay bahçelerinde yaşlı vatandaşlara ücretsiz çay içme imkanı sağlamak amacıyla da yapıldığını belirtirken; “Şirketimizin bir diğer işlevi de bizim elimizdeki çay bahçelerinde belli yaş gruplarının üzerine ücretsiz olarak diğer vatandaşa da makul ücretlerle hizmet edecek hale getirmek olacak. Bu bakımdan masa sandalye vb ihtiyaçları karşılamak üzere de şirket bütçesinden yararlanılacak.” ifadelerini kullandı.

Marmara Haber