Protokol tepe taklak oldu

Kapaklı'da Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı emniyet kemerinin önemini göstermek için simülasyon aracına binince ortaya bu başlık çıktı

GÜNDEM 7.05.2015 18:41:00 0
Protokol tepe taklak oldu

Kapaklı’da kutlanan Trafik Haftası’nda Kent Meydanı’nda kurulan simülasyon aracı büyük ilgi gördü. Simülasyon aracına binerek takla atan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın vatandaşlara emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı.

 

KAZA YAPMIŞ BİR ARAÇ TEŞHİR EDİLDİ

 

Trafik Haftası, Kapaklı’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında hurdaya dönmüş bir araç Kent Meydanı’nda teşhir edildi. Daha sonra vatandaşlara emniyet kemeri takmanın ne denli önemli olduğunu göstermek amacıyla ilçeye getirtilen Simülasyon Aracı ile uygulamalar yapıldı.

 

ARAÇ İÇİNDE TAKLALAR ATTILAR

 

Katılımcılara emniyet kemerinin öneminin anlatıldığı uygulamada Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın da Simülasyon aracını tecrübe etti. Ptorokol üyeleri, trafik kemeri takarak ters dönen araçta adeta tepe taklak oldu.

 

SEVDİKLERİMİZDEN UZAKLAŞTIĞIMIZI HİSSETTİK

 

Uygulama sonrası konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Simülasyon aracının içindeyken sevdiklerimizden uzaklaştığımızı hissettik. Bunun için sizlerden bu uygulamayı ciddiye almanızı istiyoruz. Çünkü emniyet kemerinizi takmadığınız takdirde meydana gelebilecek bir kazada ölüm ya da sakat kalma riskiniz çok daha fazladır” ifadelerini kullandı.

 

YILIN ŞOFÖRÜNE PLAKET VERİLDİ

 

Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında yılın şoförü seçilen İlyas Yahşi’ye İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından bir adet plaket takdim edildi. Etkinlik kapsamında Kent Meydanı’na gelen öğrenciler de sırayla Simülasyon Aracı’na binerek emniyet kemeri takmamaları halinde başlarına gelebilecekleri tecrübe etmiş oldu.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ