Suriyeli ailenin Avrupa hayali ölümle sonuçlanacaktı

Yine bir insan taciri tarafından Avrupa hayali ile kandırılan Suriyeli göçmen aile yurt dışı yerine Edirne'den ters istikamette giden bir yük treninin vagonuna bindirildi. Suriyeliler gözlerini Çerkezköy'

GÜNDEM 7.05.2015 18:40:00 0
Suriyeli ailenin Avrupa hayali ölümle sonuçlanacaktı

Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli mülteci ailenin hayalleri Çerkezköy’de son buldu. Suriye uyruklu Harun Hasan (37) eşi Nazlı Murat (34) ve çocukları Dolvan Hasan (8),Ruhef Hasan (5) ile birlikte dün sabah saat 9.30 sıralarında Edirne istikametinden İstanbul’a giden DDY’nin özel bir şirkete ait boş bir kargo vagonundan gizlice çıkmak isterken Çerkezköy DDY Gar Şefliği görevlilerince fark edilerek yakalandılar.  Avrupa hayali kuran Suriyeli aile vagonun brandasını keserek dışarı çıkmak isterken görevliler durumu fark edip polise haber verirken, Suriyeli göçmenlerde ölümden döndü.

 

AZ KALSIN YÜKSEK GERİLİME TUTULACAKLARDI

 

Edirne’den İstanbul istikametine giden yük treninin özel bir şirkete ait boş bir kargo vagonuna binen 4 kişilik bir Suriyeli aile Bulgaristan yerine Çerkezköy’e geldi. Çerkezköy’de bindikleri   vagondan brandayı keserek dışarı çıkmak isterken DDY Çerkezköy Gar Şefliği görevlileri Suriyeli aileyi fark etti. Kargo vagonundan gelen sesleri  fark eden görevliler, mühürlü olan vagonun kapısını açarak Suriyeli mülteci aileyi dışarı çıkardı. Görevliler, “Eğer fark etmemiş olsaydık.Vagon üzerine çıktıklarında yüksek gerilim hattı nedeniyle hepsi ölürdü.” dedi.Görevliler Suriyeli mültecileri vagondan çıkarır çıkarmaz  durumu anında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne iletti. DDY Çerkezköy Gar Şefliği’nde Polis Suriyeli aile için gerekli tutanakları tuttuktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.  

 

KAPUKULE’DEN DDY ÖZEL ŞİRKETE AİT KARGO VAGONUNA BİNDİRİLMİŞLER

 

DDY Çerkezköy Gar Şefliği görevlileri tarafından fark edilerek yakalanan Suriyeli  mültecilerin aile reisi Harun Hasan, kendilerini  Edirne Kapukule’de Suriyeli olduğunu  söylediği Abdullah isimli bir insan tacirinin  “Sizleri dört saat sonra Bulgaristan’a göndereceğim  oradan da istediğiniz ülkeye rahatça gidersiniz” diyerek 2 bin EURO  para aldığını ve bunları İstanbul istikametine giden DDY’nın özel bir şirkete ait olan kargo vagonuna  bindirdiğini söyledi.Suriyeli aile Suriye’deki iç savaştan kaçtıklarını ve  Suriye’den uzak bir ülkede kendilerine yeni bir hayat kurmak istediklerini dile getirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN-Ahmet KARDEŞ