Albayrak'dan Çerkezköy ziyareti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dün Çerkezköy'de bir dizi ziyarette bulunarak, muhtarlarla bir araya geldi.

GÜNDEM 6.05.2015 18:25:00 0
Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, dün Çerkezköy’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Albayrak ziyaretlerine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden başladı. Başkan Albayrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Soner Abdullah Ergin ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora eşlik etti.

ÇOSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ'ın artık bir büyükşehir olduğunun altını çizen Başkan Albayrak, "Büykşehir olan Tekirdağ artık büyük hizmetleri hak ediyor. Her sektörde olduğu gibi sanayi sektöründe de Tekirdağ önemli bir potansiyele sahip. Bu konuda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi de bu anlamda önemli bir rol üstlenmiş durumda. Sanayicilerimiz ile her zaman diyalog halindeyiz. İşadamlarımızdan bir isteğimiz var. Belirli bir sitem dahilinde şirket merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları için elimizden gelen kolaylığı sağlamak istiyoruz ki vergilerini Tekirdağ'a yatırabilsinler. Biz Tekirdağ'ın her yerine hizmet veriyoruz. Sanayi sektörü bizim için çok önemli. Vizyonumuz içerisinde de sanayimiz önemli bir yer kaplıyor. Bu anlamda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile görüşerek şirketlerin merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları konusunda destek vermelerini ve katkı sağlamalarını istedik. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Organize Sanayi Bölgelerimizin hizmetlerini görüyoruz. Bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. " dedi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal da, Başkan Albayrak'ın isteklerine tamamiyle katıldıklarını belirterek, "Tekirdağ'da faaliyet gösteren firmaların merkezlerini Tekirdağ'a getirmeleri konusunda gerekli girişimlerimizi yaptık ve olumlu sonuçlar almaya başladık. Biz kendi şirketimiz başta olmak üzere birçok firma merkezini Tekirdağ'a taşıdı. Bu konuda Başkanımızla aynı fikirdeyiz ve destekliyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından Başkan Albayrak ve ekibine Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, çalışma prensibleri, kapasitesi ve üretim kategorileri ile ilgili sunum eşliğinde ayrıntılı bilgi verildi. Başkan Albayrak toplantının ardından Çerkezköy OSB'nin SCADA odası başta olmak üzere bazı birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

VELİKÖY SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başkan Albayrak daha sonra Veliköy Sanayici ve İşadamları Derneği’ne geçti.  Tekirdağ'ın vizyonunda sanayi sektörünün ön planda olduğunu belirten Başkan Albayrak, "2015 yılı Tekirdağ için önemli bir yıl. Bizim için hizmette atılım yılı olacak. Önümüzdeki 4 yıl bizim için büyük yatırımların ortaya konması anlamında önemli bir dönem olacak. Geçtiğimiz dönem içerisinde yapının oluşturulması ve sistemin işler hale getirilmesi zaman aldı. Artık bahanemiz yok, yapacağız edeceğiz demiyoruz. Artık Yaptık Ettik diyeceğiz. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgelerimizle ortak projeler üretmek istiyoruz. Tekirdağ için birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Bu paralelde Çerkezköy Bölgesi bizim için önemli. Veliköy OSB'de bunlardan bir tanesi.”dedi.

Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aret Marancıoğlu, Veliköy OSB Bölge Müdürü Mustafa Mayadağlı'da Büyükşehir Belediyesi ile her zaman birlikte iş yapmaya ve proje üretmeye hazır olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nden de özellikle yolların düzenlenmesi konusunda yardım istediklerini dile getirdiler.

MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, daha sonra Çerkezköy ve Kapaklı’daki Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.

Malkara'dan sonra Çerkezköy ve Kapaklı Mahalle Muhtarlarına da telefonlarını hediye eden Başkan Albayrak, "Muhtarlarımıza bir sözümüz  vardı. Bugün Çerkezköy ve Kapaklı’da da bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birlikte yöneteceğiz sözünün içini doldurmaya, hayata geçirmeye devam edyoruz. Muhtarlarımıza hatları ile birlikte telefonlarını hediye ettik. Güle güle kullansınlar. Telefonlar sayesinde muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde olacağız. Sorunlarının anında tespit edilerek bize ulaştırılması ve çözümün hızlandırılması ve hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılması adına iletişimimiz sürekli olacak. Benim telefonum 24 saat açık. TEKİM 153 nolu hat ile 7 gün 24 saat faaliyette. TESKİ 185 ile 24 saat halkımızın hizmetinde." dedi.

ÇTSO’YU ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, son olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Bugünü tamamen sanayi sektörüne ayırdıklarını ve sabah erken saatlerden bu yana Çerkezköy, Kapaklı ve Veliköy Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret ettiklerini belirten Başkan Albayrak, "Bugün Çerkezköy'de Organize sanayi bölgelerini ziyaret ederek OSB yöneticileri ile bir araya geldik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Tekirdağ için birlikte neler yapabiliriz sorusuna cevap aradık. Sanayi sektörünün Tekirdağ için önemini vurgulamaya gerek yok. Çerkezköy, Çorlu ile birlikte ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden bir tanesi. Böylesine önemli bir üretim merkezi olan Çerkezköy'de biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimize ve yatırımcılarımıza her türlü desteği vermeye hazırız veriyoruz da. Tekirdağ için elini taşın altına koyan, üretim yapan ve istihdam sağlayan tüm sanayici ve işadamlarımızın başımızın üstünde yeri var.”dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva'da Başkan Albayrak'a zyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın ziyareti bizi oldukça mutlu etti. Biz sanayiciler olarak her zaman yerel yönetim ile birlikte çalışma arzusu içindeyiz. Büyükşehir olan Tekirdağ'da biz de sanayiciler olarak Tekirdağ'a katkı sağlamak için her türlü işbirliğine hazırız. Özellikle büyükşehrimiz ile ortak projeler üretme noktasında her zaman varız" diye konuştu. 

Ahmet KARDEŞ