Albayrak: Kapaklı çok şanslı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediyesi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nı ziyaret ederek, alınacak kararların he

GÜNDEM 6.05.2015 18:21:00 0
Albayrak: Kapaklı çok şanslı

Ziyarete konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hazırladığı projelerle Büyükşehir bütçesinden en hızlı şekilde faydalanan belediyenin de Kapaklı Belediyesi olduğunu kaydetti.

 

MECLİS 7 EKSİKLE TOPLANDI

 

Kapaklı Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında dün saat 14.00’da gerçekleştirdi. Toplantıya Erol Özkan, Mahir Aras, Fatih Önkol, Salih Bezgin, Bahtiyar Büyükbüce, Bakser Öztürk ve Yılmaz Saç katılmadı. Toplantı öncesi meclisi ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, toplantıda alınacak olan kararların hem ilçe hem de bölge için hayırlı olmasını diledi.

 

KAPAKLI ÇOK ŞANSLI

 

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sizler İrfan Mandalı gibi bir belediye başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Çünkü o bölgeyi çok iyi tanıyor. Şehrin sorunlarını çok iyi biliyor. Zaten Kapaklı, hazırladığı projelerle Büyükşehir bütçesinden en iyi şekilde faydalanan ilçelerimizin başında geliyor” diye konuştu.

 

BİZ DEVLET TERBİYESİ GÖRDÜK

 

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ’ı ziyaret ettiğini anımsatan Başkan Albayrak, “Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden mutluluk duydum. Kendisine Tekirdağ ile ilgili yatırımlar için teşekkür ettim. Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Çünkü biz Devlet Terbiyesi gördük. Devlet Terbiyesi de bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.  

 

SEÇİM ÇALIŞMASI DEĞİL

 

Bazı siyasilerin yalan dolan beyanlarla kendilerini karalama çalışmaları içine girdiğini belirten Başkan Albayrak, “Bizim muhtarlarımıza verdiğimiz telefonları bile seçim çalışması olarak nitelendiriyorlar. Halbuki biz bunu yapacağımızı daha göreve gelir gelmez muhtarlarımızla yaptığımız çalıştayda dile getirdik. Biz bu şehri muhtarlarımızla birlikte yöneteceğimizi söyledik. Bunun için de kendileri ile en sağlıklı şekilde iletişim kurmamız gerekiyordu. Bu sorunu da kendilerine cep telefonu hediye ederek çözdük. Lütfen kimse bunu bir seçim çalışması olarak görmesin” dedi.

 

2014 KESİN HESAPLARI KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

Konuşmasının sonunda Kapaklı halkına müjde veren Başkan Albayrak, “Köy bağlantı yollarının yapımına en kısa sürede başlayacağız. Bunun için gerekli bütçeyi ayırdık” dedi. Konuşmaların ardından meclis toplantısına geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi’nin 2014 yılı kesin hesapları görüşüldü. Gelir bütçesinin 74 milyon TL olarak tahmin edildiği belirtilen toplantıda gerçekleşen gelir bütçesinin 48 milyon 87 bin 362,64 TL, gerçekleşme oranının ise yüzde 64,98 olduğu kaydedildi. 64 milyon 352 bin 861,63 TL olarak gerçekleşen Gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 86,96 olarak gerçekleşti. Gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  

 

KARAAĞAÇ’IN 3 AYLIK KESİN HESAPLARI DA GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda daha sonra Büyükşehir yasası ile kapanıp Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin 1 Ocak 2014-30 Mart 2014 tarihli kesin hesapları görüşüldü. Bahse konu dönemde tahmini bütçenin 4 milyon 663 bin 930 TL olduğu kaydedilen toplantıda, gelir bütçesinin 1 milyon 793 bin 956,38 TL, gelir bütçesi gerçekleşme oranının da yüzde 38,46 olduğu belirtildi. 3 milyon 312 bin 842,51 TL olan gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 71,03 olarak hesaplandı. Bu gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.    

 

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

 

Kent Konseyi’nin Logosu’nun belirlenmesi amacıyla düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesi konulu gündem maddesinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildiği toplantıda, 1/1000 ölçekli revizyon imar planı hakkındaki dilekçe de İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda, ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin, hisse maliklerine satışları da oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı, Tarife Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ