Çerkezköylü bayanlar hıdırellez ateşinde buluştu

Çerkezköy'de 50 kişilik bir bayan topluluğu önceki gün bir araya gelerek Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki Belediye Piknik Alanı'nda hıdırellez şenliği yaptı.

GÜNDEM 6.05.2015 18:15:00 0
Çerkezköylü bayanlar hıdırellez ateşinde buluştu

Çerkezköylü bayanlar piknik alanında güvenlik elemanlarının uygun gördüğü bir yerde ateş yakarak üzerinden altladı. Çevreden gelen bayanlarla bir anda bayan gurubu kalabalıklaştı ve coşkuda giderek arttı. Bayanlar yanlarında getirdikleri darbukayı çalarak halay çekip doyasıya oyunlar oynadı. Bayanların hıdrellez coşkusu onları günlük yaşamın stresinden uzaklaştırdığı gibi eş dost bir arada doyasıya eğlenmenin keyfini yaşadılar.

 

MANİLER SÖYLEDİLER

 

Bayanlar çoluk çocuk yakın arkadaşlarıyla bir arada hıdrellez kutlaması sırasında önceden hazırladıkları manileri kağıtlara yazarak bir torbaya koyup sırayla çekiliş yaptı. Torbadan çıkan manileri de sırayla okuyan bayanlar her yıl aynı gün ve saatte aynı yerde daha kalabalık bir bayan gurubu ile kutlama kararı aldı. Bayanlar önümüzdeki yıl küçük kakava şenliği olarak hıdırellezi kutlayacak. Bayanlar daha sonra topluca Tepe Çay Bahçesi’nde akşam çayı içti. Bayanlar daha sonra Roman Mahallesi’ne giderek burada da Roman vatandaşlarla birlikte hıdrellez kutlaması yaptı.

 

ROMANLARLA HIDRELLEZ COŞKUSU İSE BİR BAŞKA OLDU

 

Çerkezköylü bayanlar piknik alanından sonra evlerine dönerken ani bir karar vererek Bağlık Mahallesi’nin bir bölümünde ikamet eden Roman vatandaşlarla da hıdırellez kutlaması yapma kararı aldı. Burada, sıcak bir ilgiyle  karşılanan bayanlar yakılan hıdrellez ateşi üzerinden mahalle sakini bayanlarla birlikte  atladı. Roman bayanlarla  birlikte  davul, klarnet  eşliğinde bir süre halaylar çekerek çeşitli oyunlar oynayan Çerkezköylü bayanların hıdrellez kutlamaları görülmeye değerdi.

 

Haber/Seyit SÜREN