Erdoğan Tekirdağ'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Tekirdağ Valilik önünde yaptığı mitinginde "Birileri laf yapar, biz iş yaparız dedik. Çünkü biz evladı fatihayız. Çünkü biz kadırgaları karad

GÜNDEM 5.05.2015 18:46:00 0
Erdoğan Tekirdağ

Başbakanlığı döneminden başlayarak hizmetlerini anlatan Başbakan Erdoğan, “Şimdi İstanbul'dan başlayıp Tekirdağ’dan geçerek Edirne'ye uzanacak hızlı tren hattının alt yapı hazırlıklarını yapıyoruz. Bugüne kadar Tekirdağ böyle hizmet gördü mü? Şimdi bir de tabi köprü ile Çanakkale geçişini yapacağız. Bakın bu arada Trakya gelişim projesi... Duydunuz değil mi? sulamadan ağaçlandırmaya kadar pek çok alanı kapsayan 10 katrilyonluk bir yatırım. Bu proje adım adım uygulanmaya başlandı.”diye konuştu.

 

TARAFSIZ OLMAYACAĞIM DEMİŞTİM

 

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: “Ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim, ardından da tarafımı ilan etmiştim. Ben daima milletimin tarafında olacağım demiştim. İşte şimdi de milletin tarafında bir cumhurbaşkanı olarak tüm gelişmeleri, değerlendirmeyle şöyle bir bakıyorum. Dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi muhalefet partilerinin çoğunun benzer vaatler projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 ağustos ittifakının etkisinden hala çıkamamışlar. Biliyorsunuz karşıma 14 parti koalisyonuyla çıkmışlardı. Aslında milletimiz onlara orad agayet güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar dersi de. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar.1970'lerin 90'ların Türkiye’si.  Kırklareli'nde bir anne babayı izledim, yavrusuna serumu yanlış taktılar, o kızımızın kolunu kesmek durumunda kaldılar. Ve o zamanın SSK genel müdürü de işte malum. Şu anda muhalefetin başında. Tabi ki sağlıkta büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Gayretle koşarak inşallah daha ileri bir Türkiye'yi daha demokrat bir Türkiye'yi ihya etmenin gayreti içerisindeyiz.Birisi diyor ki 1500 birisi diyor ki 1800. Birisi de diyor ki 5 bin. Herhalde oyları asgari ücret 5 bin diyen alacaktır. Siyaset dürüstlük ister. Bakın bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor.

 

Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız, bu demektir. Ve o asgari ücret üzerinden büyük SGK primlerini vesairesini oradan ödersiniz. Ha bunun ucu açıktır, 2 bin 5 bin ne yaparsan yap ama onun altına inemezsin, bu bir koruma rakamıdır.”

 

ASGARİ ÜCRETİ ANLATTI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim meydanlarında asgari ücret üzerine partilerin verdiği asgari ücret vaadlerine de değinerek, “Bu bakımdan asgari ücreti bu şekilde belirlerken, bir de bunun getirisi götürüsü var. Siz asgari ücreti kalkar da 1500-2000 ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir götürür diye düşünmek zorundasınız. Sadece kötüleme istismar üzerinden maalesef seçim kampanyası yürütülüyor.”diye konuştu.

 

MHP'Lİ, CHP'Lİ BAŞKANLAR BENİ KARŞILADI

 

Yaptığı mitinglere de değinen Erdoğan, “Ben şu anda Anadolu’yu dolaşıyorum, açılışlar yapıyorum. Gittiğim yerlerde de söylüyorum. Diyorum ki belediye vali buraları ziyaret etmek benim nezaket kuralımdır, yapmam gerekir. Ve tabi burada şu parti bu parti diye bir şeyi de ayırt etmiyorum. Karabük'te gittim MHP belediyesi, sağ olsun ilgi alaka gösterdiler. Çanakkale'de gittim CHP'li belediye, brifing aldım, ziyaret ettim. Bugün Tekirdağ'da aynı şekilde. Ve son Siirt Mardin Diyarbakır buraları ziyaret ettim Batman, buralardakiler de herhalde Kandil'den talimat almışlar. Önce geleceğiz dediler ama sonra gelemediler. Tabi böyle olunca dedim ki onlar devlet protokolüne saygı göstermezse, bu nezaketi göstermezse milletin bana vermiş olduğu yetkiye ben ihanet edemem ve oraları da ziyaret edemem dedim ve gitmedim. Ben Tekirdağ’da ne söylüyorsam Van’da da aynı şeyi söylüyorum. Gönlümüzde ne varsa dilimizde de o var.”

 

Marmara Haber