Vatan Yahut Silistre ilk defa Silistre'de sahnelendi

Vatan şairi Namık Kemal tarafından 1872 Yılında yazılan eser, Bulgaristan'ın Silistre topraklarında ilk kez Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nc

GÜNDEM 4.05.2015 18:27:00 0
Vatan Yahut Silistre ilk defa Silistre

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Silistre’ye bağlı Glavinitsa ilçesinin Zebil Köyü’nde gerçekleştirilen kültür etkinliğinde, 250 kişilik salonu tıklım tıklım doldu. Bulgarsitan’da yaşayan soydaşlarımız oyunu ayakta alkışlarken, birçoğunun da duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

OYUN ÖNCESİ DERNEK BAŞKANI KURT KONUŞMA YAPTI

 

Oyun öncesinde izleyicilere Namık Kemal Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt tarafından Namık Kemal’in hayatı ve kişiliği üzerine bilgiler verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekibine kusursuz bir misafirperverlik gösteren Glavinitsa’nın Türk Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi’ye, heyete başkanlık yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka tarafından çini tablo hediye edildi.

 

Prof. Dr. Tamer Dodurka, yaptığı konuşmada, “Vatan şairimizi burada anma ve onu soydaşlarımıza tanıtma imkanı tanıyan Sayın Hüseyin Hamdi’ye ve etkinlikte bize katkı sağlayarak emek veren Çorlu Kültür ve Sanat Derneği ile Çorlu Halk Tiyatrosu sanatçılarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”dedi.

 

TEKİRDAĞ’A VE TRAKYA’YA GÖNÜLDEN SEVGİ VE SALAMLARIMIZI İLETİN

 

Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, Tekirdağ’dan gelen ekibi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Glavinitsalı hemşerilerim adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum. Glavinitsa’dan Tekirdağ’a ve Trakya’ya gönülden sevgi ve selamlarımızı iletin” dedi.

 

SİLİSTRE’DE NAMIK KEMAL BÜSTÜ

 

Vatan şairi Namık Kemal’in Tekirdağ’dan getirilen büstü, oyunun bitimini takiben yapılan bir törenle açıldı. Duygulu anların yaşandığı açılış töreninde, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dodurka, “Biz hemşerimiz olan şairimizle her zaman övünüyoruz, ancak ona duyduğumuz vefa borcunun omuzlarımıza yüklediği yükü de hissediyoruz. Bu nedenle Silistre topraklarında Namık Kemal’in büstünü açıyor olmak bizim için mutluluk ve gurur kaynağıdır” diye konuştu.

 

EBRU ÇALIŞTAYI VE ÇİNİ SERGİSİ

 

Glavinitsa’daki etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Ebru Çalıştayı’ ile de Türk Tarihinin en önemli sanatlarından biri olan ‘Ebru’ sanatı soydaşlarımız ile buluşturuldu. Ebru uygulaması özellikle kadınlar ve çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Ortaya çıkan eserler katılımcılara hediye edildi.

 

1 MAYIS KUTLAMALARI’NA KATILDILAR

 

Ebru sanatçıları aynı çalıştayı Zvenemir’de de gerçekleştirdiler. Sanatçılardan Ferize Şen Balkı ve Cansen Kuleci, ebru işlemeli ayraçları köyün kütüphanesine hediye ettiler. Tören sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Dodurka halka hitaben bir konuşma yaparak soydaşlarımızın 1 Mayıs Dünya Emekçileri Dayanışma Gününü kutladı. Ardından Glavinitsa Belediye Başkanı Hüseyin Hamdi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a iletilmek üzere bir plaketi Prof. Dr. Tamer Dodurka’ya takdim etti.

 

Bulgaristan temaslarında ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nilüfer Ayça Çevikelli, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Dişli ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı personeli Recep Darı ve Nilay Aksoy da yer aldı.

 

Marmara Haber

 

l destekli bölücü örgüt, yol kontrolleri başta olmak üzere bölgede her fırsatta gövde gösterisi yaparken; Siyasi uzantısı TBMM çatısı altında devletimize ve milletimize saldırma cüretini gösterir hale gelmiştir. 

 

Bütün bunlardan daha elim ve vahimi ülkeyi yönetenler gaflet ve delalet sınırlarını çoktan aşıp ihanet boyutuna dayanan tavırlar sergilemektedirler. Şanlı, şerefli geçmişi olan bir karıncayı bile Allah korkusundan incitmekten çekinen, 600 yıl Adalet ve hoş görü ile Dünyanın büyük bir bölümünü yöneten , Ecdadımız ile ilgili Yalanlarla ile karalama kampanyaları her gecen gün artmaktadır, mevcut Hükümet gerek yurt içinde ,gerekse yurt dışında bu yalanların önüne geçemeyip aciz kalmaktadır.”

 

BAYRAK DAĞITTILAR

 

MHP’li kadınlar Türkçülük Bayramı’nda Kapaklı Pazarı’nda Türk Bayrağı dağıtımında da bulundu. MHP’li kadınlar ayrıca, Kapaklı İlçe Başkanlığı binasında resim ve yazı sergisi açtı. Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, serginin tüm Kapaklılılar’a açık olduğunu belirtti.

 

Marmara Haber