Mavi Haliç'den dereceyle döndüler

Mavi Haliç Maratonu'nda 65 yaş ve üstü kategorisinde Çerkezköylü maratoncular Cemil Şener ikinci Bahtiyar Karakaş üçüncü oldu

GÜNDEM 1.05.2015 18:46:00 0
Mavi Haliç

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan Mavi Haliç Maratonu’nda Çerkezköy’den katılan atletlerden Cemil Şener ve Bahtiyar Karakaş ilerlemiş yaşlarına rağmen kendi yaş guruplarında ilk üçe giren sporcular oldu. Çerkezköylü atletlerden Muhsin Akdağ, Ümit Çalışkan ve İlter Tugaç da 35-39 yaş gurubunda 20 bin sporcu ile yarıştı. Muhsin Akdağ 343’nücü olurken, Ümit Çalışkan 349 ve İlter Tugaç da 788’nci oldu. Özellikle Cemil Şener ve Bahtiyar Karakaş’ın ikincilik ve üçüncülük kazanması ilçede sevinç yarattı.

 

YARIŞMAYA İDDİALI KATILDIK

 

Mavi Haliç Yarı Maraton yarışmasında 65 yaş ve üstü kategorisinde yarışan ve ikinci olan Cemil Şener ile üçüncü olan Bahtiyar Karakaş, yarışmayı anlattı. Şener ve Karakaş, “Bizler bu yarışmada derece almak için sıkı bir çalışma yaptık. Dereceye gireceğimize de inancımız tamdı. Kendi yaş gurubumuzda belki bizden de daha iyi sporcular vardı ama bizler yıllardan beri bu sporla uğraştığımız için ne zaman nasıl tempoyu arttıracağımızı ve zamanı nasıl iyi değerlendireceğimizi çok iyi bildiğimizden rakiplerimizi tek tek geçerek yarışmayı başarıyla tamamladık. İyi anlaşan iki arkadaş olarak birimizin ikinci birimizin üçüncü olarak derece yapması bizleri çok sevindirdi. Aslında birinci bile olabilirdik ancak çok az bir zaman farkıyla kaybettik. Ama yinede ilk üçte yer almaktan son derece mutluyuz. Bizlere bu yarışmada sponsor olan İrmet Hospital hastanemize de çok teşekkür ediyoruz. Her zaman bizlere katkı ve destek veriyorlar.”diye konuştular.

 

20 BİN KİŞİ ARASINDA ELDE ETTİĞİMİZ DERECELER BAŞARIDIR

 

Mavi Haliç Yarı Maratonu’nda 35- 39 yaş gurubu kategorisinde mücadele eden diğer Çerkezköylü atletlerden 343’ncü olan Muhsin Akdağ, 349’ncü olan Ümit Çalışkan ve 788’nci olan İlter Tugaç da,  “Mavi Haliç Yarı Maratonu’na iyi hazırlandık ancak bizim yaş gurubumuzda yaklaşık 20 bin sporcu vardı. Aslında daha iyi derece elde edebilirdik. Fakat birazda şansızlığımızdan olmadı. Ama 20 bin gibi bir topluluk içinden elde ettiğimiz dereceler yinede iyi bir derece. Tabii ki gönül isterdiki en az ilk 10’da yer alalım. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda çıtamızı yükselterek çok daha başarılı olacağız. Öncelikle bizim amacımız atletizmde de ilçemizin adını büyük kitlelere duyurmak. Bunu da her yarışmada başarıyla sağladığımıza inanıyoruz. Sponsorumuz İrmet Hospital’e teşekkür ediyoruz.”diye konuştular.

 

Haber/Seyit SÜREN