Acar'dan TFF'ye tepki

Samsunspor Kulübü ile futbolcu Ben Ofosu Piasare arasındaki ihtilaf nedeniyle FIFA Disiplin Komitesi tarafından, Samsunspor kulübüne 6 Temmuz 2014 tarihinde 3 puan silme cezası verildi. Samsunluları ayağa kaldıran karara bir

GÜNDEM 29.04.2015 19:31:00 0
Acar

SADEF Trakya Bölge Başkanı Bilal Acar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Samsunspor’un 3 puanını silmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Mahkeme kararını beklemeyen Türkiye Futbol Federasyonu’nu eleştiren Bilal Acar, “Süper Lig’e çıkma yolunda emin adımlarla yürüyen Samsunspor, bu tür kararlarla hedefinden uzaklaştırılmak istenmektedir. Tarihi başarılarla dolu şanslı Samsunspor bu tür ayak oyunlarıyla tökezleyecek, hedefinden uzaklaşacak bir takım değildir” dedi.

SAMSUNSPOR SÜPER LİG’E ÇIKACAK

Samsunspor’un kurulduğu günden bu yana zor şartlar altında mücadele ettiğine dikkat çeken Acar, “Kulübümüz, daima başarıya ulaşan bir kulüp olmuştur. Bünyemizde Tanju Çolak, Ertuğrul Sağlam, Serkan Aykut, Celil Sağır, İlhan Mansız ve Tümer Metin gibi ülke sporuna büyük katkıda bulunan isimler yetişmiştir. Samsunspor, bu sene de taraftarının da desteğiyle üzerine oynanan oyunlara sahada cevap verip Süper Lig’e çıkacaktır. Buna olan inancımız tamdır” açıklamalarında bulundu.

AYNI CESARETİ GÖSTEREMEDİLER

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, UEFA’da ceza alan diğer takımlara cesaret gösterip yaptırım kararı uygulayamadığını ifade eden Acar, “Yetkilileri bir an önce yaşanan mağduriyeti gidermeye ve Samsunspor’un 3 puanını iade etmeye davet ediyoruz. Şanlı Samsun Spor taraftarı bu yapılanları asla unutmayacaktır. Samsunspor bu yolda canlar vermiş, Türkiye’de Anadolu kulüplerine başarılarıyla örnek olmuş bir spor kulübüdür” dedi.

TEKİRDAĞSPOR’A DA BAŞARILAR DİLEDİ

Acar, “Buradan tüm Samsunlu hemşerilerime ve Samsunspor taraftarlarına seslenmek istiyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Samsun Spor’a sahip çıkma günüdür. Bundan sonra oynanacak tüm maçlarda takımımıza tam destek vererek hep birlikte hedefe varma günüdür” dedi. Tekirdağ Spor’un şampiyonluğuna da değinen Acar, “Böyle bir konuda açıklama yaptıktan sonra bölgemizde şampiyon olan Tekirdağ Spor’u da unutmamak lazım. Bu vesile ile Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olup 3. Lige çıkan Tekirdağ Sporumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ