Çerkezköy TSO Messe 2015'e katıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası düzenlediği organizasyon ile üyelerini Hannover Messe 2015 Sanayi ve Endüstri Fuarı'na götürdü

GÜNDEM 29.04.2015 19:29:00 0
Çerkezköy TSO Messe 2015

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biri olan Hannover Messe 2015 Sanayi ve Endüstri Fuarı’na götürdü. ÇTSO’nun organize ettiği ve yüzde 50 KOSGEB destekli programda 20’nin üzerinde üye firma yer aldı.

 

TÜRKİYE’DEN 225 FİRMA MESSE 2015’E KATILDI

 

13 – 17 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Hannover Messe 2015 Fuarı’nda, katılımcılar modern teknolojinin ulaştığı son noktayı görme şansı yakalarken, sanayide kaydedilen gelişmelere de tanık oldu. Hannover Messe 2015 fuarının açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel ile fuarın partner ülkesi olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi yaptı. Bu yıl Türkiye’den 225 firmanın katıldığı fuarda 67 ülkeden 6 bin 290 firma yer aldı.

 

SON TEKNOLOJİ SİSTEMLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

Hannover Sanayi Fuarı bünyesinde Araştırma, Geliştirme Teknolojileri, Elektrik ve Hibrid Teknolojileri, Elektrik Depolama Sistemleri, Endüstriyel Üretim Teknolojileri, Sanayi Otomasyonu Teknolojileri  Enerji ve Çevre Teknolojileri, Bilgi İşlem Sistemleri Rüzgar Teknolojileri,  Vakum ve Basınçlı Hava Teknolojileri, Yüzey Teknolojileri ve  Otomasyon alanında ürünler sergilenirken, ÇTSO heyeti fuar boyunca birçok standı gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

 

ÇTSO BAŞKANI KOZUVA FUARI DEĞERLENDİRDİ

 

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Almanya dönüşü yaptığı değerlendirmede, uluslararası fuarlara katılımın Oda üyeleri açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı’nın dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu kaydeden Kozuva, geçtiğimiz yıl fuarı 200 bine yakın ziyaretçinin katıldığını hatırlatırken, bu tip fuarların yeni bağlantılar kurma açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. Organizasyon boyunca üyelerle birlikte fuardaki stantları gezerek özellikle yeni teknolojileri yakından inceleme fırsatı yakaladıklarını dile getiren Kozuva, “Üyelerimiz, sektörlerinde ihtiyaçları olabilecek yenilik, inovasyonları görme ve sektöründe lider firmalarla görüşme şansı yakaladı. Bu sayede daha sürdürülebilir üretime ulaşa?bileceklerine inanıyorum” dedi.

 

Kozuva ayrıca, ÇTSO’nun bu tip organizasyonlara devam edeceği bilgisini de verirken, yıl içinde KOSGEB destekli Çin ve Balkanlar’a yönelik programlar gerçekleştireceğini dile getirdi. Kozuva son olarak uluslararası fuar organizasyonuna katılan firma sayısının artması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Marmara Haber