Ekip oluşturma eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eğitimleri devam ediyor. ÇTSO'nun düzenlediği 'Ekip oluşturma ve geliştirme' eğitimine ilçedeki sanayi kuruluşlarının kurumsal, iletişim, pazarlama yÃ?

GÜNDEM 29.04.2015 19:25:00 0
Ekip oluşturma eğitimi verildi

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eğitim seminerine Serkan Usta konuşmacı olarak katıldı.

 

GELİŞİMİ BİRLİKTE SÜRDÜRMEK EKİPLE OLUR

 

Seminer öncesi katılımcılarla tek tek tanışarak nerede çalıştıklarını ve ne iş yaptıklarını soran Serkan Usta, “Bir araya gelmek bir başlangıç, bunu sürdürmek gelişim ve birlikte çalışmaksa başarıdır. Üretkenliği arttırma, yapılan işleri daha anlamlı kılma, çalışanlarla beraberlik, onlara bir yerlere ait olma duygusu verme ve global yarışın getirdiği zorlukları karşılama konusunda, en iyi yol ekip kurma ve yönetmekten geçmektedir.”dedi.

 

ŞİRKETLER HEDEFİNE ULAŞMASI İÇİN EKİP RUHUNU GÜÇLENDİRMELİ

 

Birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Usta, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu programın amacı, her kademedeki çalışanın şirketin hedeflerine ulaşmak için beraber hareket etmesini sağlamak, departmanlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, ekip ruhunun sağlanması ve ortak karar alma becerilerinin geliştirilmesidir. Bunu yapan ve her zaman daha planlı ve programlı şekilde istediğini elde etmede başarılı olmuştur ve olmaktadır.”

 

EKİP RUHU NASIL OLMALI

 

Serkan Usta, gün boyu süren eğitim seminerinde katılımcıları şu konularda bilgilendirdi: Ekip Kavramı,Yüksek Performanslı Ekiplerin Özellikleri, Ekip Türleri, Sorun Çözücü Ekipler, Özel Amaç Ekipleri, Özyönetimli Ekipler, Ekip Çalışmasının Yararları, Bir Ekip Ne Zaman Kurulmalı? Yüksek Performanslı Bir Ekip Kurma Süreci, Ekip Rolleri, Ekip Elemanlarının Değişimi ve Yenilerin Katılması, Yüksek Performans Gösteren Ekiplerin Karakteristik Özellikleri, Etkili Ekip Çalışmasının Önündeki Engeller, Etkin Bir Ekip Kurmanın Kuralları, Ekip Liderliği, Sorun Çözme Yeteneklerini Geliştirme, Ekiplerde Karar Alma, İletişimin Önemi,Yetkilendirme, Ekiplerde Motivasyon,Üretken Ekip Toplantıları,Öğrenen Ekipler,Değişimle Başa Çıkma, Ekiplerde Planlama, Ekip Çatışmalarının Etkin Yönetimi, Performansı İyileştirme ve Yönetme, Ekiplerde İşbirliğinin Önemi, Güven Ortamı Yaratma.

 

Eğitim programının sonunda da eğitimin özet ve değerlendirmesi yapıldı. Bu sırada katılımcılar verilen eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu ve işyerlerinde buna göre uygulama yapacaklarını belirtti.

 

Haber/Seyit SÜREN